Gi gjengen til Jokeren grisebank

Frister en tur til Gotham? Ukas nedlastbare spill.

10. februar 2012 16:38

(PressFire.no): Det er spesielt to digi-spill denne uka som utmerker seg. «Shank 2» og «Gotham City Impostors» er ute både til PlayStation 3 og Xbox 360.

Dette kan være to spreke alternativ å velge mellom hvis du vil ha et relativt rimelig nytt spill å forlyste deg med i helga.

Først PlayStation 3, og det som har skjedd i menyene på PlayStation Store. Forrige uke fikk Xbox-eiere «The Simpsons Arcade». Nå er spillet ute til PS3. Er du Plus-kunde så får du det helt gratis.

Flere japanske monstre

«Malicious» er nå lansert i Europa, etter først å ha blitt utgitt i Japan høsten 2010. Etter planen kommer det også ut til PlayStation Vita.

Her handler det om å kjempe mot noen monstre, kalt Malicious. Du slipper å frykte for mye dødtid mellom hver actionspekkede sekvens – for det er ikke lagt opp til at du skal vente for lenge på neste bosskamp.

Hvert brett starter nemlig med en slik, eventuelt må du opp mot en av bossens undersåtter, skrev Famitsu i sin sniktitt.

Er du Plus-medlem kan du som sagt før slå kloa i «The Simpsons Arcade» helt gratis. Dette ble opprinnelig lagd for arkadehallene i 1991, men det kom også versjoner til Commodore 64 og pc.

er

En oppfølger som faktisk bedre

Oppfølgeren til «Shank» lover godt. Spillet kom som en overraskelse på vår utsendte som var på en tilstelning i London i fjor høst, der EA viste fram flere av sine nye titler.

Vanligvis forbindes en lansering med skamløse godord fra utviklerne, og når det er snakk om oppfølgere heter det alltid at «vi har lyttet til tilbakemeldingene, og har fulgt rådene».

Det skjedde også da «Shank 2» først ble annonsert. I tillegg hevdet utviklerne at kampmekanikken og animasjonene er kraftig forbedret.

Men i tilfellet «Shank 2» stemmer alt dette med sluttproduktet. Det er et bedre spill enn midt-på-treet-forgjengeren som kom ut i 2010, mente vår mann etter en test.

Spillet koster 75 kroner på PlayStation Store, 800 Microsoft-poeng på Xbox LIVE Marketplace (65 kroner). Det kan også demotestes gratis på begge plattformer.

«Batmanborgervern» og påfyll til «Uncharted 3»

Det er juling og action som er fokuset i «Gotham City Impostors». Du danner et slags borgervern, fordelt på to lag - og kler deg enten ut som Batman-sympatisør eller som hans nemesis, Jokeren.

Spillet er nå lansert til både PS3, pc og Xbox 360.

Det er mulig å tilpasse spillfiguren din på flere måter, og sørge for en personlig touch både på antrekket og de ulike våpnene du drasser rundt på.

NB! Se traileren her.

Noen eldre utgivelser har også havnet i menyene denne uka. Du kan blant annet laste ned «Mafia II» til lavere pris (169, halvparten av det om du er Plus-kunde). Det svenskutviklede eventyrspillet «Hamilton’s Great Adventure» er også på salg denne uka. Vanlig pris er 75 kroner, nå er det jekket ned til 40 (30 kr om du er Plus-kunde). Dette spillet ble lansert til pc og PS3 i fjor.

Også «Top Spin 4» kan handles digitalt på PlayStation Store for 249 kroner, om du vil ha et alternativ til EA Sports nyutgitte «Grand Slam Tennis 2».

Vil du ha mer innhold til «Uncharted 3»? Fort Co-op Adventure (45 kroner) byr på mer å gjøre i samarbeidsspilling. Se litt på denne traileren om du vil vite mer.

Flere «Forza 4»-biler

På Xbox LIVE Marketplace er det verdt å merke seg at det nylig har kommet påfyll til «Forza Motorsport 4». Utvikleren Turn 10 har gitt oss flere slike, på månedlig basis, og februardosen er kalt American Le Mans Pack.

Se bilder av de nye bilene her.

Utvidelsen til Xbox-bilsimulatoren koster 560 Microsoft-poeng (46 kroner).

Som du skjønner er det mange hestekrefter samlet her, for bilpakken består av blant annet en 1992 Alfa Romeo 155 Q4, en 1986 Audi Sport Quattro S1, en 2010 Dodge Challenger SRT8 og et par biler som har utmerket seg i forbindelse med 24-timersløpet på Le Mans.

NB! Se denne traileren for å få et glimt av de spreke «Forza 4»-bilene.

«Shank 2» (65 kroner) og «Gotham City Impostors» (98 kroner) er som nevnt også på plass i LIVE Marketplace-menyene, i tillegg til at det er salg på «Crimson Alliance» - et spill som vår anmelder ikke likte særlig godt. Selve spillet er gratis å laste ned, men du må laste ned én eller flere «karakterpakker». Det er disse som er på tilbud nå, til rabatt. Dessuten kan du demoteste «Kinectimals: Now with Bears» og «Kinect Disneyland Adventures».

Nintendos onlineverden er fylt med gamle spill og remakes

På Nintendo 3DS finner vi «Kirby’s Block Ball», er en relansering av Game Boy-spillet fra 1995, og minner om en søtere versjon av klassikeren «Breakout» (eller «Arkanoid» om du er litt kulere) der du styrer et brett på bunnen av skjermen og får Kirby til å sprette opp og ned på banen.

Dett var dett til 3DS, men på DSiWare får vi et par spill til (og disse kan også lastes ned på 3DS).

«Crazy Cheebo: Puzzle Party» er en «Bejeweled»-klone som sper på med noen morsomme videoer, men har vi ikke fått nok av slike spill nå?

Redaksjonen her synes det.

Da er det kanskje bedre å investere i «Gaia’s Moon», som er et spill der du bare bruker én knapp. Hold inn, og figuren din stiger på skjermen – slipp og du faller ned. Du må unngå innkommende gjenstander og fiender, og det er faktisk støtte for to spillere på samme konsoll samtidig!

På Wii finner vi «BurgerTime World Tour», en nyversjon av klassikeren med nesten samme navn. Du flyr rundt på forskjellige plattformer og dytter hamburgeringredienser ned for å lage hamburgere. Samtidig har du en rekke fiender (agurker, for eksempel!) som beinflyr etter deg.

Også på Wii får vi servert en gammel klassiker. «The King of Fighters ‘97» kom merkelig nok først ut i 1997 på NEOGEO, men nå kan slåssespillet lastes ned på Nintendos konsoll! Både spill og konsoll ble aldri lansert i Europa i sin tid, så dette er sjansen til å prøve noe helt nytt.

Spill også på 123spill!

For deg som bare vil ha en kjapp spillfiks, helt gratis, så drifter vi også 123spill.no. Her er to gode og populære spill fra den siden den siste uka:

Skyrama

Styr flyplassen din akkurat slik du vil! Send fly til hele verden og besøk flyplassene til vennene dine online i dette spillet. PS: Krever en enkel registrering.

Disco Cubes

Fargede kuber og diskomusikk, mer kan en vel ikke ønske? Du må flytte rundt på kubene slik at de danner klynger på tre eller flere. Da forsvinner de sakte, og du kan legge på flere.

Vi runder av med å se på traileren til et av ukas nye, «Shank 2», som nå er lansert til PlayStation 3 og Xbox 360.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3