Lyst til å teste «Twisted Metal» og «Syndicate»?

Det kan du nå. Ukas nedlastbare spill.

3. februar 2012 14:48

(PressFire.no): Denne uka har det kommet et par interessante demoer som lar deg prøvespille «Syndicate» og «Twisted Metal». Når det gjelder sistnevnte er det snakk om en beta som både gir deg en smak av enspiller- og flerspillerdelen.

Kanskje et slags plaster på såret ettersom «Twisted Metal»-sjef David Jaffe nylig fortalte at det blir nye utsettelser på grunn av trøbbel med europeisk sensur. Fullversjonen av dette PS3-spillet kommer «kanskje 1. mars, eller der omkring», skrev Jaffe nylig på NeoGAF-forumet.

«Syndicate» er ikke så langt unna butikkhyllene (23. februar). Demoen – som nå ligger ute på PlayStation Store og Xbox LIVE Marketplace – fokuserer på samarbeidsbiten av det svenskutviklede spillet, der opp fire kan spille på lag.

NB! Se trailer fra «Syndicate» nederst.

Vi har som vanlig sett på utvalget av nytt digitalt spillknask til konsollene, og runder av med å servere deg et par gratisspill som kan nytes her og nå.

Flere gratisspill for Plus-medlemmer

På PlayStation 3 er det igjen futt og fart etter en vedlikeholdsjobb av PSN tidligere denne uka. I menyene er som nevnt «Twisted Metal»-betaen noe som er verdt å merke seg.

I denne smakebiten er det inkludert åtte forskjellige kjøretøy, muligheten til å trene seg opp i singleplayer – eller ta kampene online i deathmatch eller nuke mode.

NB! Se hvordan en test av Twisted Metal-betaen kan utarte seg i denne filmsnutten.

Starten av en ny måned er også synonymt med et nytt utvalg av gratisspill, som er tilgjengelig så lenge du er PlayStation Plus-kunde.

Denne månedens utvalg av gratisspill består blant annet av «Final Fantasy V» og PSOne-tittelen «Arc the Lad».

En storstilt «Final Fantasy»-offensiv ble innledet på PSN i forrige uke. Du kan fortsatt få kloa i disse spillene til rabatt på PlayStation Store – og alt dette er selvsagt ment å skulle mørne deg til lanseringen av «Final Fantasy XIII-2» (ute nå).

Du kan fortsatt slå kloa i de fem episodene som utgjør Telltales’ «Back to the Future»- spill. Normalt koster denne pakka 199 kroner. «Comix Zone», «Altered Beast», «Sonic the Hedgehog» og «Sonic the Hedgehog 2» er også gratis for Plus-kunder nå, i tillegg til et par Minis-titler («Hungry Giraffe» og «Farm Frenzy»).

«Rayman: Origins» er dessuten mulig å handle digitalt til halv pris. Dette tilbudet gjelder til 8. februar.

Italienske skjønnheter til «Need for Speed»

«Under Siege» er nytt til PlayStation 3, i hvert fall for oss i Europa. Spillet kom til PlayStation Store sist sommer i USA, og er et sanntidsstrategispill med både co-op og en onlinedel – i tillegg til singleplayer.

Du kan demoteste spillet først, før du eventuelt blar opp for fullversjonen (75 kroner).

Se også: Trailer fra «Under Siege».

Det kan også være på tide å teste «PixelJunk Sidescroller», om du ikke har prøvd det før. Vår anmelder var i hvert fall begeistret nok for dette seneste «PixelJunk»-spillet da det ble lansert i fjor høst. Nå finner du en gratisdemo på PlayStation Store.

Vi kan ta med oss noen av de nye utvidelsene som har dukket opp den siste uka, og som du finner både til Xbox 360 og PlayStation 3. Blant annet den såkalte Ryder White-utvidelsen til «Dead Island», som lar deg se begivenhetene gjennom øynene på spillets fiender.

«Need for Speed: The Run»-garasjen din kan bli større gjennom Italian Pack. Denne koster cirka en femtilapp og dreier seg om nye, italienske skjønnheter på fire hjul. «Soulcalibur V» ble lansert denne uka – og samtidig finner du haugevis av musikk fra spillet som selges i små DLC-doser.

Rytmiske Kinect-utskeielser

På Xbox LIVE Marketplace er det verdt å merke seg at det flotte Arcade-spillet «Bastion» er halvert i pris – og nå koster sympatiske 600 Microsoft-poeng (50 kroner). Det er et tilbud som det er for godt å takke nei til.

Det mener blant annet vår anmelder som trillet en femmer på terningen.

Det er tre nye Arcade-titler ute denne gang, to av dem myntet på moro med Kinect. Først «Rhythm Party» (800 Microsoft-poeng = 65 kroner), som selvforklarende nok handler om rytmiske utskeielser.

Tim Schafer har mange fans, etter at han har lagd spill som «Full Throttle», «Grim Fandango», «Psychonauts» og «Brütal Legend». Før det bidro han sterkt til «Monkey Island» og oppfølgeren. Etter «Brütal Legend» har hans Double Fine-spillstudio fokusert på nedlastbare spill. I fjor kom «Costume Quest», «Trenched» (senere døpt «Iron Brigade») og «Stacking» ut.

Nå har Double Fine lansert sitt nye til Xbox 360.

(Ikke glem at det for kun få dager siden har kommet nytt innhold til nettopp «Iron Brigade». En utvidelse kalt Rise of the Martian Bear, som er priset til 400 Microsoft-poeng).

Mer fra Tim Schafer

I forbindelse med «Sesame Street: Once Upon a Monster» ble Schafer såpass interessert i teknologien Double Fine utviklet til Kinect-spillet, at han bestemte seg for å lage «Double Fine Happy Action Theatre» - et spill som best passer folk mellom 2 og 102 år, som det heter i beskrivelsen.

Schafer har uttalt at spillet både passer små barn og fulle voksne, og at han fikk idéen da han så datteren sin på to år forsøke å spille med Kinect. Dette er ikke et tradisjonelt spill. Det handler i korte trekk om å gjøre stua di om til å bli noe helt annet – og utnytte bevegelser i samspill med disse nye, fantasirike kulissene.

Ta en titt på denne traileren for å få en liten idé om hva «Double Fine Happy Action Theatre» dreier seg om - det første spillet der Tim Schafer har hovedansvaret siden «Brütal Legend» (2009). Hans nye koster 800 Microsoft-poeng (som tilsvarer cirka 65 kroner).

Ikke glem at «The Simpsons Arcade» dukker opp først til Xbox 360. Det skal etter planen nå ligge i menyene på LIVE Marketplace. Denne 1991-arkadeklassikeren kommer til PlayStation Store i neste uke. Da kan Plus-medlemmer laste det ned gratis.

Bevinget klassiker hos Nintendo

En gammel kjenning kommer tilbake til Nintendos 3DS denne uka. Ingen ringere enn Pit returnerer for første gang i et eget spill siden «Kid Icarus» på Game Boy på nittitallet. Denne gangen i «3D Classics Kid Icarus».

Nå er jo dette bare en remake av originalen, oppusset med en ekstra dimensjon for å benytte seg av den herlige 3DS-skjermen, så vi må nok vent noen uker til før Pit virkelig kommer tilbake i «Kid Icarus: Uprising».

Ufattelig vanskelig er spillet uansett, om du velger å bryne deg på det!

Det var det eneste nyslippet på 3DS sin e-Shop, mens på WiiWare kommer «TNT Racers», et ræserspill for fire spillere som tidligere er lansert til XBLA og PSN, og på DSiWare får vi «Castle Conqueror - Against».

Sistnevnte er et spill hvor du skal forflytte troppene dine strategisk rundt på et spillerbrett. Du må sende flere tropper inn i leirene til fienden enn det er fiendetropper der for å overta dem, og samtidig passe på at du har nok igjen til å forsvare dine egne.

Spill også på 123spill!

For deg som bare vil ha en kjapp spillfiks, helt gratis, så drifter vi også 123spill.no. Her er to gode og populære spill fra den siden den siste uka:

Burger Restaurant 2

Du styrer en burgersjappe og må lage maten til alle de besøkende. Her gjelder det å ha tunga rett i munnen og en kjapp musehånd for å blidgjøre alle kundene!

Smart Parking

En liten Smart må det vel være enkelt å parkere, tenker du kanskje. Nå nei! Bruk piltastene til å frese rundt på parkeringsplassen og prøv å ikke krasje inn i ting!


Til slutt serverer vi en trailer fra «Syndicate», som nå kan demotestes både på PS3 og Xbox 360: 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3