– Facebook vil presse ned Oculus Rift-prisen

Men ikke alle er like ivrige på den virtuelle bølgen.

15. juni 2014 18:48

(PressFire.no): Da Facebook kjøpte opp selskapet Oculus VR, som står bak de innovative Oculus Rift-brillene det snakkes så mye om, ble det naturligvis kjapt reaksjoner.

Spekulasjonene haglet. For hvordan vil egentlig dette kjøpet forandre planene?

I et intervju med teknologimagasinet Ars Technica, forsikrer Oculus' Brandon Iribie at det er lite som kommer til å endres i første runde med det endelige produktet, til tross for Facebook-oppkjøpet.  

Presser ned prisen

På maskinvaresiden er vi ganske låste allerede, med førstegenerasjonen. Men Facebook vil la oss få muligheten til å skape en utrolig andreversjon, hevder han.

Iribie forklarer at Facebook-gründer Mark Zuckerberg har planer om å presse ned prisen på det virtuelle headsettet så mye som mulig.

Mark vil, mer enn meg, dra ned kostnadene på Oculus Rift. Jeg vil også dét, men samtidig skal dette være en forretning, og forhåpentligvis kommer vi til å balansere utgiftene eller tjene litt på dette. Ikke skape et pengesluk, sier Iribie til magasinet.

– Mark er mer: «La oss få dette på nivå med de beste kvalitetsproduktene, til den laveste kostnaden mulig.»

Iribie avslører at de forventer å selge rundt en million virtuelle spillbriller i første runde, som forventes å komme ut på markedet i løpet av 2015.

Store aktører

Selv om flere store aktører har kommet seg på den virtuelle virkelighetsbølgen, er det fortsatt noen som holder igjen.

Det ryktes at også mobilgiganten Samsung jobber på en virtuell brille i samarbeid med Oculus VR, og ryktene sier at selskapet vil presse ut sin modell så snart som mulig.

Sonys Project Morpheus, som vår reporter fikk prøve seg på under E3, er også godt på vei til et ferdig produkt.  Du kan se hvordan Morpheus-testen utartet seg nederst i denne saken.

Nintendo avventer

Nintendo-sjefen i USA, Reggie Fils-Aime, er derimot skeptisk:

For oss handler alt om morsomme spill, det er det vi vil ha. Vi vil ha en gøy, innlevende opplevelse. Akkurat nå er ikke teknologien helt der enda, mener vi. Det er naturligvis noe vi holder et øye med, vi følger med på en hel del teknologiformer, sa Fils-Aime til Associated Press etter spillmessa E3.

– Når det finnes og det utgjør en morsom opplevelse, kommer vi til å være der også, forklarte Fils-Aime. 

FOTO (hovedbilde): Gus Ruelas, Reuters/Scanpix

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3