- Samsung innleder samarbeid med Oculus Rift

Byttehandel skal gagne de to selskapene.

1. juni 2014 19:11

(PressFire.no): For bare en uke siden ble det avslørt at Samsung har lagt planer om å skape en egen form av virtuelle briller, som er et evig hett tema i teknologiverdenen de siste årene. 

Nok en gang siver det ut ut informasjon fra selskapet, og denne gangen ryktes det om et samarbeid mellom veteranene i Oculus VR og mobilgiganten.

Lærer av veteranene

Ifølge kildene til Engadget hadde det sørkoreanske selskapet store planer om å få sin versjon ut på markedet så fort som mulig, helst før konkurrentene.

Med de største konkurrentene menes blant annet  japanske Sony, som står bak spillkonsollen PlayStation 4, og Facebook-kjøpte Oculus VR, selskapet som på mange måter satte i gang den store virtuelle brille-bølgen.

Ifølge den forrige ryktebølgen hadde Samsung allerede en fungerende prototype i hendene på utviklerne sine, som visstnok fungerer til både Galaxy S5 og Note 3. 

Nå ryktes det at Samsung faktisk knytter bånd med en av de aller største konkurrentene. Dette betyr ikke at de to selskapene kommer til å gi ut et felles produkt, men kommer til å fortsette med hvert sitt produkt på hver sin side, hjulpet av hverandre.

Byttehandel

Engadget skriver at avtalen handler om en byttehandel: Samsung får tidlig tilgang til en mobil utviklingspakke fra de virtuelle veteranene, og Oculus VR på sin side får bruke neste generasjons Samsung OLED-teknologi til skjermene, som visstnok skal fungere bedre enn den teknologien Oculus Rift-brillene bruker nå.

OLED-teknolgien skal altså brukes i de klassiske Oculus-brillene, som fortsatt er myntet spesielt for PC-bruk, og skal ifølge Engadget klare høyere oppløsninger enn 1080p.

Nikkedukke

Samsungs mobile headset skal la brukerne koble til telefonen og bruke selve telefonen som skjerm. Brukerne skal kunne styre enheten enten med stemme og rørelse eller med en spillspake. For eksemepl skal du kunne velge et alternativ ved å nikke i dets retning.

Teknologisiden skriver også at Samsung planer om å utstyre brillene med et kamera frempå brillene, noe som skal la deg «se gjennom telefonen».

For at maskinen skal oppfatte hvordan brukerne beveger seg kommer selve brillene til å ha innebygde akselerometer, slik at denne prosessen ikke skal behøve å bruke telefonens kapasitet. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3