Annonse
Annonse
Skal Samsung også kaste seg på VR-bølgen?
Jobber visstnok med eget headsett.
No items found.
23. May 2014, 08:56

(PressFire.no): Oculus Rift er etter hvert blitt godt kjent for de fleste, og Sonys Project Morpheus ser ut til å bli en formidabel konkurrent.

Det finnes imidlertid flere mindre selskaper som forsøker seg, og det tydeligvis flere storselskaper som også sikler på teknologien.

Vil ha en bit av kaken?

En av disse er giganten Samsung, som etter sigende jobber med Oculus-aktig VR-headsett.

Dette hevder kilder som skal ha kjennskap til produktet ovenfor bloggen Engadget.

Samsungs planer er imidlertid litt annerledes – der Oculus er pc-sentrisk, og Project Morpheus blir eksklusivt til PlayStation, skal Samsungs headsett fungere med deres mobiler og nettbrett. Det er ikke overraskende, selskapet er jo enormt i mobilbransjen.

Samsung skal være veldig opptatt av å få headsettet ut på markedet så raskt som mulig, helst før noen av konkurrentene. Planen skal være å annonsere prosjektet i løpet av året. Headsettet skal også antakeligvis være priset lavere enn konkurrentene, selv om det vil fortsatt koste litt. Teknologien skal tross alt være avansert.

Høy kvalitet

Skjermen som brukes i produktet skal være av OLED-typen, som sørger for bra bildekvalitet, og den skal være minst like bra, om ikke bedre, som det kommende utviklingssettet til Oculus Rift.

Det er fortsatt uavklart hvordan headsettet skal kobles til mobilene og hvordan det skal spore spillernes bevegelser – både Oculus og Morpheus trenger eksterne kameraer til det.

Per i dag sies det at headsettet fungerer med Samsungs toppmodeller, som Galaxy S5 og Note 3, men ved lansering skal den kreve nye, fortsatt uannonserte telefoner og nettbrett som byr på ekstra kraft.

Spillutviklerne skal ha settet i hendene allerede, men det er selvsagt ukjent hvilke spill som vil fungere med det. Det er i det hele tatt mye som er uavklarte rykter i forhold til produktet, så vi følger med på eventuelle avsløringer utover året.

Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum