– Facebook ser det store bildet

Oculus Rift-oppkjøpet vekker fortsatt sterke reaksjoner.

31. mars 2014 12:53

(PressFire.no): Den udiskutabelt største nyheten i spillbransjen forrige uke var at selveste Facebook kjøper opp VR-selskapet Oculus, og dermed satser tungt på virtuell virkelighet.

Nyheten ble mottatt med svært mye kontrovers, og selv om mange hyller avgjørelsen, har det også kommet frem mange kritiske røster.

Det er godt kjent at programmererlegenden John Carmack har stor tro på Oculus Rift. Han har alerede jobbet for selskapet i en del måneder.

Mange har derfor vært nysgjerrige på hans mening om oppkjøpet.


Tenker langsiktig

Carmack brøt stillheten søndag, på en ganske sjarmerende måte. Han la ut et par innlegg på bloggen til musikeren Peter Berkman, som skrev til dels kritisk om oppkjøpet.

Berkman påpeker blant annet at han frykter mer datainnsamling og fokus på reklame.

John Carmack sier på sin side at han ikke hadde forventet at Facebook skulle bli kjøpt av Oculus, og at et oppkjøp skulle skje så raskt.

Han innrømmer at han kunne tenke seg flere selskaper som kanskje hadde passet bedre til å kjøpe Rift, men han skjønner nå at Facebook ser det store bildet. Man bestemmer seg ikke for en slik satsning på kort varsel, mener han.

Ble drapstruet

Carmack forteller at han personlig ikke klarer å bli paranoid når det gjelder innsamling av data, selv om han respekterer de som foretrekker å forbli mest mulig anonyme.

Han etterlyser også gode argumenter for hvorfor han burde vært bekymret.

Selv om diskusjonen mellom John Carmack og øvrige følgere holder et høyt nivå, kan ikke det samme sies om tonen blant mange andre.

Oculus-grunnleggeren Palmer Luckey skrev i helgen at selv om han hadde forventet negative reaksjoner etter salget, regnet han ikke med så mange drapstrusler mot ansatte og ikke minst deres familier – og minner om at slik oppførsel ikke aksepteres, spesielt siden det påvirker folk som ikke har noe med Oculus å gjøre.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3