Få en forsmak på «Uncharted 3» i sommer

Storspillet har fått beta-dato.

19. april 2011 11:05

Et av 2009s aller beste spill, «Uncharted 2: Among Thieves», var det første i denne eventyrlystne PlayStation 3-serien som var utrustet med en flerspillerdel. Det første, «Uncharted: Drake’s Fortune» (2007) var utelukkende en enspilleropplevelse.

Denne høsten kommer «Uncharted 3: Drake’s Deception» - som får en enda mer omfattende multiplayermodus, om vi skal tro utviklerne i Naughty Dog.

Da spillet ble formelt annonsert i desember, sa Evan Wells – en av sjefene hos studioet – at målet er å klå de aller største spillene på konsoll som har onlinespilling inkludert. Wells nevnte like greit «Call of Duty» og «Halo» som eksempler på slike.

- Vi ønsker å konkurrere med de store innen multiplayersjangeren. Dette blir en viktig del av alle spillene som kommer fra Naughty Dog fremover, sa han den gang til Entertainment Weekly.

Nå har spillskaperne via PlayStation-bloggen avslørt at det rulles ut en flerspillerbeta i løpet av sommeren. Den 28. juni går startskuddet om du er ivrig på å teste «Uncharted 3». Tjuvstarten er imidlertid forbeholdt PlayStation Plus-medlemmer. Men du kan også få tilgang til denne betaen samtidig ved å kjøpe «InFAMOUS 2». Dette spillet blir lansert den 8. juni i Norge og er utstyrt med en kode som gir deg mulighet til å laste ned flerspillerbetaen.

Uken etter, altså 5. juli, blir denne betaen tilgjengelig for øvrige PS3-eierne, skriver Eurogamer.

NB! Se fersk trailer fra flerspillerdelen i «Uncharted 3» nederst i denne saken.

Opplev Three Team Deathmatch

Nylig ble flere detaljer om flerspillerdelen avslørt. Evan Wells forteller at tilbakemeldingene fra fansen etter «Uncharted 2» har vært med på å forme arbeidet med det tredje spillet, og da spesielt myntet på flerspilleraspektet.

- Vi ville virkelig omfavne fellesskapet og lyttet til hva de spurte etter. Et unikt kjennetegn ved multiplayerdelen i «Uncharted 2» – sammenlignet med de andre onlineskytespillene på markedet – er hvordan du på en rik og omfattende måte kan bevege deg og traversere terrenget. Det er en veldig vertikal opplevelse, så vi ønsket denne gang å opphøye dette aspektet – og bygge miljøer som utnytter det, sier Wells til Eurogamer.

Det kommer flere annonseringer knyttet til multiplayeropplevelsen i nærmeste fremtid, men den første dosen ble avslørt i Los Angeles for noen dager siden. Blant annet Three Team Deathmatch, en av de nye spillmodusene som blir pakket inn i «Uncharted 3». Her møtes tre lag bestående av to spillere på hvert av de, og Eurogamer skriver at den kinematiske, storslåtte atmosfæren som du finner i enspillerdelen er forsøkt overført også til flerspillerdelen.

Free for All er en annen modus som nå er avslørt, der det er alle mot alle som gjelder.

Utviklerne skriver på den offisielle PlayStation-bloggen at man i «Uncharted 2» bare dyppet tåa i vannet. I «Uncharted 3» stuper man uti med hodet først. Både spillmekanikk og teknologien har tatt et stort steg videre – og man inkluderer for første gang støtte for 3D-grafikk.

I «Uncharted 3» går turen til det sør-vestlige Asia, nærmere bestemt i Midt-Østen og den arabiske halvøy. Der eksisterer det nemlig en legende om en forsvunnet by gjemt i ørkenen, kalt Iram of the Pillars eller Atlantis of the Sands. Dette er utgangspunktet for historien som gjør at vår helt, Nathan Drake, igjen pakker sekken – og kanskje har husket å ta med appelsin og kvikklunsj. For proviant trenger Drake, denne ørkenen er på 650.000 kvadratkilometer og er et av de siste uoppdagete områdene i verdenen. 

«Lawrence of Arabia» nevnes som en inspirasjonskilde, eller i hvert fall livet til den britiske arkeologen og soldaten T.E. Lawrence, som også var grunnlaget for filmen fra 1962.

PressFire fikk en titt på spillet i London tidligere i år. Her ble det fortalt litt mer om den nye fienden som Drake blir stilt overfor.

- Denne hemmelige ordenen har en veldig slu leder. Ikke som i de tidligere spillene, der vi har møtt en krigsherre eller en skruppelløs antikksamler. Denne gang er fienden fra gamle tider og representerer en hemmelig orden som manipulerer gjennom frykt, fortalte Naught Dogs Arne Meyer oss

Katherine Marlow er navnet på den omtalte lederen, en eldre britisk kvinne som definitivt bærer mange likhetstrekk til skuespillerinnen Helen Mirren.

«Uncharted 3: Drake’s Deception» lanseres eksklusivt til PlayStation 3 den 1. november. Se fersk trailer her, som gir en smakebit på to av brettene som blir å finne i flerspillerdelen – kalt The Chateu og The Airstrip:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3