«Uncharted 3» er avslørt!

Turen går til Midt-Østen i «Drake's Deception».

9. desember 2010 16:06

Entertainment Weekly har nå avslørt det tredje Uncharted-spillet, som får undertittelen «Drake’s Deception». Spillet skal være lanseringsklart til neste høst. Dermed holder Sony og utviklerne i Naughty Dog seg til syklusen med ett nytt spill i denne serien annet hvert år.

Og PlayStation 3-eiere kan glede seg til nok et heseblesende actioneventyr. Etter et besøk hos utviklerne, videreformidler Entertainment Weekly sin PopWatch-nettside nå de første detaljene om dette spillet.

NB! Se den første traileren fra «Drake's Deception» nederst i denne saken.

Det ligger an til mer bedrag i treeren, slik det også antydes i tittelen, noe som også har vært et element i de to første spillene. Denne gang fokuserer historien på forholdet mellom hovedpersonen Nathan Drake og hans mentor og farsfigur Victor «Sully» Sullivan.

Og som vanlig får vi presentert storslåtte landskap. I «Uncharted: Drake’s Fortune» var mye av handlingen kledd i tett, grønn jungel – mens fjorårets «Uncharted 2: Among Thieves» blant annet tok oss med til snødekte fjelltopper og Nepal.

I «Uncharted: Drake’s Deception» kan vi forvente mye sand. I det sør-vestlige Asia, nærmere bestemt i Midt-Østen og den arabiske halvøy, eksisterer det nemlig en legende om en forsvunnet by gjemt i ørkenen, kalt Iram of the Pillars eller Atlantis of the Sands.

Dette er utgangspunktet for historien.

«Lawrence of Arabia» nevnes som en inspirasjonskilde, eller i hvert fall livet til den britiske arkeologen og soldaten T.E. Lawrence, som også var grunnlaget for filmen fra 1962.

NB! Se skjermbilder fra spillet her.

- Vi er alltid på jakt etter en teknisk og kunstnerisk utfordring

Amy Hennig, en av de sentrale spillskaperne, forteller at de nok en gang ønsket å ta utgangspunkt i virkelige myter om skatter.

Og denne gang følte de seg klare for å forsøke å gjenskape noe av det vanskeligste man kan lage i et spill; et organisk element som sand, som i likhet med vann og ild er noe de fleste spillskapere skygger unna.

Men med god hjelp av en norsk grafikkmaker, fikser nok Naughty Dog den biffen. Som utviklerne klarte når de skildret snø og is på særs troverdig måte i «Uncharted 2».

- Da vi først kom opp med idéen om sand, så du formelig øynene på alle her lyse opp og de sa; «jepp, det kommer til å bli knalltøft – la oss gjøre det!», forteller Hennig til EW.

- Vi er en gjeng med nerder. Vi ser etter noe som vil bli en teknisk og kunstnerisk utfordring, og tillater oss selv å besøke et område i verden eller en del av historien vi ikke har vært før, supplerer Evan Wells, en av grunnleggerne av Naughty Dog.

For å skape en interaktiv opplevelse, på linje med det du er vant til å få servert i en vellykket Hollywood-blockbuster, vil utviklerne denne gang utvide bruken av teknikker fra filmer som «Avatar» når det gjelder å forevige bevegelser fra skuespillerne - som Nolan North, mannen som gir liv til Nathan Drake.

Det vil bli mer av dette enn før i Uncharted-serien, sier Naughty Dog. Spillutviklerne har siden sist investert i sitt eget motion capture-studio.

Vi får i tillegg se andre deler av jordkloden, går det frem av denne første smakebiten fra spillet, men disse geografiske områdene forblir inntil videre holdt hemmelige.EW kan likevel avsløre noe av det de fikk demonstrert fra ett av disse områdene, og de trekker fram at det dynamiske kameraet imponerer, og understreker hvordan gameplayet blir utvidet til at du kan slåss mot flere skurker samtidig, samt at det blir mulig å hoppe, klatre og navigere i terrenget mens dette forandrer seg. Noe vi også husker fra de foregående Uncharted-spillene. Neste gang blir det bare mer av den slags.

Evan Wells fokuserer på at onlinedelen blir utvidet til «Uncharted 3», på samme måte som man vil bygge videre på erfaringene med å inkludere en samarbeidsmodus i neste spill – noe som først ble introdusert i fjorårets «Among Thieves».

Og hvorfor skal ikke Nathan Drake være i stand til å klå de store onlinespillene, som Call of Duty eller Halo?

- Vi ønsker å konkurrere med de store innen multiplayersjangeren, forteller Evan Wells.

- Dette blir en viktig del av alle spillene fra oss i Naughty Dog fremover.

Når «Uncharted 3» skal være lanseringsklart, sier ikke utviklerne noe om enda. Men en dato kan bli avslørt under Spike TVs Video Game Awards som går av stabelen den 11. desember. Da slippes nemlig en ny, lengre trailer. Neste høst skal spillet imidlertid være ferdig, som også er tidspunktet da den første Uncharted-boka skal slippes.

Og det multimediale aspektet økes ytterligere nå som man er i full sving med å lage en film basert på det første spillet i denne serien, der Mark Wahlberg skal kle hovedrollen som eventyreren Nathan Drake. Også Robert De Niro og Joe Pesci skal få roller i filmen.

«Uncharted 3: Drake's Deception» lanseres til PlayStation 3 i løpet av høsten 2011.

Se den første fristetraileren her:
 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3