Bethesda har Wii-planer

«Fallout 3»- og Oblivion-utgiveren har avslørt planer om et voksent Wii-spill som garantert ikke er testet på dyr.

18. mai 2009 13:42

Bethesda er mest kjent for å stå bak Elder Scrolls: Oblivion-serien (bildet) og «Fallout 3», titler som har fint lite med Nintendos konsoller å gjøre.

I et todelt intervju med Gamesindustry.biz forteller europasjefen Sean Brennan om disse hittil ukjente Wii-planene.

- Vi kommer med en annonsering av et virkelig stort Wii-spill i år. Vi har et par andre ting på gang også.

HAMSTERFRI SONE

Han forteller litt mer om dette mystiske spillet som vil satse mot en mer voksen kundegruppe enn Wii-spill flest, og Brennan kritiserer samtidig det eksisterende spillutvalget med vel mye jentete innhold.

- Jeg har konsoller hjemme men jeg ville ikke sittet og spilt et spill med 18-årsgrense sammen med familien min på Wii. Er det plass i Wii-markedet for noe slikt? Jeg tror det er det.

Det er ventet flere Wii-titler i år som alle har en kundegruppe over 18 år i kikkerten.

EA slipper «Dead Space: Extraction» i høst, mens SEGA har gjort suksess med «MadWorld» (bildet) og «House of the Dead: OVERKILL».

Sistnevnte satte forøvrig en litt spesiell Guinness-rekord som de færreste hadde regnet med ville komme på en Nintendo-plattform.

Les også: Anmeldelsen av «MadWorld».
Les også: Anmeldelsen av «House of the Dead: OVERKILL».

Fullt så bra gikk det ikke med «Grand Theft Auto: Chinatown Wars», DS-spillet som solgte langt under forventningene de første ukene etter release.

Les også: GTA-flopp på DS.

Sean Brennan sier de søteste, og samtidig mest kyniske seriene på Wii er lite appellerende å prøve å kopiere, og beroliger at Bethesda ikke har tenkt å ta opp konkurransen med de mest rosa spillutgivelsene.

- Vi kommer ikke til å lage en hamstersimulator, det er ikke oss. Vi kommer ikke til å produsere spill for jenter eller kjæledyrsimulatorer. Det er ingenting som skiller disse spillene fra hverandre, forteller Brennan.

Det store spørsmålet inntil Bethesda avslører mer av planene sine, er om de tenker på å dra frem sine suksesser med Fallout og Elder Scrolls: Oblivion, eller jobber med en helt ny IP i forsøket på å modne Nintendo Wii.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3