Er du redd for at denne skal se alt du gjør?

Microsoft: - Du kan skru av Xbox One.

30. mai 2013 11:00

(PressFire.no): En bærebjelke i Microsofts kommende Xbox One-konsoll blir evnen til å nyte flere typer underholdning samtidig og hoppe lynkjapt mellom dem, ifølge avsløringen for en uke siden.

Med den nye Kinect-bevegelseskontrolleren skal du ikke engang trenge å skru av maskinen. Den hentes umiddelbart ut fra dvale om du sier en kodefrase høyt. «Xbox! On!», for eksempel.

En alltid lyttende, alltid seende maskin har skapt bekymringer blant personvernforkjempere, som mener spillkonsollen kan brukes til å overvåke stua di.

Nå bedyrer Microsoft at det er fullt mulig å skru den helt av om man vil.

- Skrur av alt

- Ja, du kan skru maskinen fullstendig av. Da bruker den ikke strøm, og skrur av absolutt alt. Vi forteller mer om hvordan det fungerer senere, fortalte en Microsoft-representant til Kotaku.

Etter hva Kotakus journalist forstår, skal det rett og slett være snakk om en fysisk av og på-knapp, 

Xbox One tar sats på å være multitaskerens bestevenn, blant annet ved hjelp av en spesiell prosessor de har utviklet i samarbeid med AMD.

Den er skreddersydd for å kjøre flere programmer samtidig, så du for eksempel kan se fotballkampen i et lite hjørne mens du spiller «Forza 5».

Overhaler Kinect

Kjernen i bekymringene er Kinect 2.0, oppfølgeren til Xbox 360s populære bevegelseskontroller.

I motsetning til forgjengeren, kommer den med alle Xbox One-maskiner.

Kinect 2.0 skal være mye mer presis og responsiv når det kommer til å plukke opp lyd og bilder. Microsoft hevder sågar at den kan telle hjerteslagene dine.

Den tar også imot talekommandoer, og Kinect-modulen skal visstnok kunne skille mellom ulike personer i rommet ut fra både stemme og utseende.

Progressiv maskin

Microsoft tar noen svært lange skritt fra forløperkonsollen Xbox med sin nye storsatsing, og håper å la One-navnet definere boksens evne til å forene «alle» underholdningstjenestene i stua.

Ved hjelp av Azure, sin omfattende nettskyinvestering, skal Microsoft etter sigende kunne tilby opptil tre ganger så mye maskinkraft og lagring til hver eneste Xbox One-maskin.

Ifølge rykter som skal stamme fra butikkansatte i tett kontakt med Microsoft, skal de også ha et sentralisert tilbud for kjøp og salg av bruktspill.

Det spekuleres i å være grunnen til at Xbox One krever å kobles til internett jevnlig. Kanskje så ofte som én gang i døgnet. 

Microsoft skal utbrodere Xbox One-tilbudet mer på E3-messen i Los Angeles om to uker.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3