Er du klar for en ny «Halo»-reise?

Her er det første bildet fra storspillet.

10. januar 2014 13:59

(PressFire.no): På fjorårets E3-messe i Los Angeles kronet Microsoft sin pressekonferanse med å friste: Master Chief kommer tilbake i et nytt «Halo»-eventyr, og det skjer i løpet av 2014.

Denne videosnutten fra spillmessa er ikke hentet fra «Halo 5»-spillet, men representerer mest av alt en markering av at serien snart er tilbake. Det understreket Xbox-spillsjefen Phil Spencer sist sommer overfor IGN.

Nå har imidlertid 343 Industries, som lager dette spillet, lettet litt på sløret og kommet med noen oppdateringer.

Skal avsløre mer fra «Halo 5». Snart

bloggen sin forteller 343-gjengen at de har enda flere detaljer å dele «i nær fremtid». I mellomtiden har de publisert det første bildet fra spillet - litt konseptuell kunst som trolig er av betydning fra «Halo 5».

- Vi viste et lite hint av hva vi brygger på under E3 i fjor, og vi gleder oss til å dele enda mer snart, forteller Josh Holmes.

Holmes har for øvrig inntatt sjefsstolen i 343 til dette prosjektet. Han jobbet som creative director på «Halo 4» men har nå blitt executive producer. Det har vært flere endringer i staben siden sist, som disse utviklerne benytter anledningen til å fortelle om på Halo Waypoint-bloggen:

Tim Longo, som tidligere har jobbet i LucasArts, ble en del av Microsoft-studioet i mai i fjor.

På CV-en sin har Longo blant annet «Tomb Raider» og «Star Wars: Republic Commando». Han var også involvert i det kansellerte «Star Wars: First Assault». Nå er han sysselsatt med «Halo 5».

Bungie hoppet som kjent av karusellen og innledet et samarbeid med Activision som utgiver til deres «Destiny»-serie. Men en av veteranene fra Bungie, Joe Staten, har nå funnet veien tilbake til Redmond, Washington der Microsoft har hovedkvarteret sitt. Staten skal ikke direkte være involvert i neste «Halo», men jobber nå i stedet som en av toppene i den kreative delen av Microsoft Studios.

- Bildet er fra et lite spillprosjekt vi sysler med

Kiki Wolfkill, en av de sentrale bak «Halo 4», har flyttet fokus fra spill-«Halo» til noe «spennende» og hemmelig. Wolfkill er sysselsatt med å lage «spennende og nye historier, opplevelser og teknologi som vil forandre måten du opplever Halo», beskriver 343 selv. Det hintes ikke om hun nå er involvert i Steven Spielberg-prosjektet.

Dreamworks jobber som kjent med en tv-serie der mer fra dette universet skal utforskes.

- Hun har mer å dele senere en gang, men jeg kan love at det hun jobber med er skikkelig kult, skryter Josh Holmes.

Hva med det mystiske bildet 343 la ut denne uka? Holmes har dette å si om saken:

Det er en tidlig utforskning av et nytt sted som blir fremstående i et lite spillprosjekt vi sysler med …

På E3 i fjor sommer, fortalte Microsoft at neste «Halo» blir ferdig i løpet av høsten. Det blir trolig et av flaggskipene til Xbox One neste jul. Her er fristetraileren:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3