Neste år kommer de Xbox-eksklusive tv-seriene

Spielberg er med.

16. desember 2013 14:50

(PressFire.no): Tv-sjefen i Microsoft, Nancy Tellem, forteller Variety at selskapet planlegger originalt innhold til Xbox-plattformene med premiere neste år.

Aller helst i løpet av de første månedene av 2014, men «senest andre kvartal», sier Tellem.

- Utvider «Halo»-universet

Tilbake i mai, da Microsoft først viste fram Xbox One, var tv-fokuset stort.

Én ting er at maskinen er designet slik at du kan koble dekoderen inn i konsollen, og kjapt bytte mellom tv-titting og spilling. Men selskapet brukte mye av sin pressekonferanse på å skissere en framtid som også innebærer egenproduksjoner myntet på å viske ut skillet mellom spillfiksjon og tv-drama.

Noen av de største flaggskipene til Xbox skal overføres, fortalte Nancy Tellem i mai.

Steven Spielberg jobber som produsent på en «Halo»-serie som «skal utvide universet og fortelle enda flere historier». Spielberg og Dreamworks sikret seg slike rettigheter tilbake i 2010.

Smelter spill og tv-serie

Tidligere i år verserte det rykter om at Microsoft og NBC forhandlet om at førstnevnte får ta over rettighetene til «Heroes»-serien. TVLine hevdet hardnakket at det i så fall betyr nye helter og skuespillere, men antydet at de originale skuespillerne også kan få gjesteroller.

Nancy Tellem røper ikke hva som er først ut av egenproduksjonene.

- Vi er ikke Netflix, og vi er ikke Amazon. Vi er noe annet, sier Tellem til Variety.

- Vi er ingen av dem, men kanskje litt like. Det kommer helt an på.

- Etter hvert som vi fortsetter å gjøre avtaler, vil alle parter bli mer komfortable, sier den tidligere NBC-toppen i intervjuet – trolig for å forklare at det Microsoft gjør nå foreløpig er utradisjonelt for bransjen.

Også Remedy, de finske spillutviklerne kjent for den mørke thrilleren «Alan Wake», jobber med et prosjekt til flere plattformer. Deres «Quantum Break» blir både et spill, med bruk av ekte filmsekvenser blandet med mer tradisjonell spillmekanikk – pluss en tv-serie. Ifølge utviklerne blir tv-showet farget av valgene du gjør i spillet, og tv-serien informerer deg hvordan du bør spille. Dette sa Remedy til The Verge i sommer.

NB! Toppbildet er hentet fra Xbox One-pressekonferansen i mai.

Denne traileren til «Quantum Break» ble sluppet i forbindelse med VGX-prisshowet forrige uke:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3