Er du klar for en betatest av «Uncharted 3»?

Ukas digitale spillnyheter frontes av Nathan Drake.

1. juli 2011 14:26

Denne uka er det én stor nyhet som burde fenge, spesielt om du eier en PlayStation 3 og gleder deg til at «Uncharted 3: Drake’s Deception» slippes i november:

En beta er nå sparket i gang, der du kan teste flerspillerdelen. Men for å få tilgang i dag, må du enten ha shoppet «InFamous 2» (der en betanøkkel er inkludert), være PlayStation Plus-medlem – eller i verste fall vente til tirsdag 5. juli. Da blir nemlig betaen gjort tilgjengelig for alle PS3-eiere.

Som del av «velkommen tilbake»-tilbudet, etter at PSN sto opp fra de døde, får alle PS3-eiere 30 dagers gratis Plus-medlemskap. Det betyr at du burde klare å få kloa i denne betaen, på et eller annet vis. (Den ligger tilgjengelig i menyene på PlayStation Store, og trenger en obligatorisk oppdatering før du kan kaste deg ut i onlinekampene).

NB! Betaen varer til og med 12. juli, og består av totalt ni måter å spille på. Inkludert to forskjellige team deathmatch-varianter, team objective og free for all. (Se trailer nederst).

«Puzzle-spillenes svar på Trials»

Mens vi er i gang med PS3 og digitale nyheter til denne konsollen, kan vi like gjerne fortsette før vi tar for oss Xbox 360-spillene på Xbox LIVE Marketplace. Denne uken ble et omfattende salg av nedlastbare utvidelser til en rekke spill sparket i gang, som du finner i en egen meny inne på PlayStation Store.

Blant annet til «Mafia II», «Borderlands», «Red Dead Redemption», «Aliens vs Predator» og «Grand Theft Auto IV». Dessuten pusher Ubisoft «Assassin’s Creed II»-oppdragene som kom etter lanseringer – nå med rabatt. Capcom har jekket ned prisene på en drøss «Super Street Fighter IV»-pakker – og det er også tilbud på kartpakker til «Call of Duty 4: Modern Warfare» og «Modern Warfare 2».

Det første av ukas nye PSN-spill heter «Puzzle Dimension» (75 kroner), og er ifølge utviklerne «lett å lære, vanskelig å mestre». Det handler selvsagt om puzzles, 100 i tallet, og kom først ut til PC/Mac i fjor. Spillet fikk en rekke solide anmeldelser. Eurogamer kalte det blant annet «puzzle-spillenes svar på Trials», og belønnet det svenskutviklede spillet med 9 av 10.

NB! Se trailer fra «Puzzle Dimension» her.

Det EA-utgitte «Gatling Gears», som kom til XBLA den 11. mai, har nå funnet veien til PS3. PC-versjonen av dette spillet lanseres litt senere i år. Du finner spillet på PlayStation Store (75 kroner). Du kan imidlertid starte med en gratis test, for det ligger også en demo ute nå.

Test «MotorStorm», «Duke Nukem Forever» og «Homefront»

Det er flere nedlastbare spill på PlayStation Store denne uka; «Dragon’s Lair II: Time Warp» (75 kroner) og «Star Raiders» (75 kroner). Flere av ukas spill er titler som ble lansert i perioden da PSN var nede.

«Star Raiders» er en remake av Atari 800-spillet fra 1979. En skikkelig gamling, altså, og stikkordet er kamper i verdensrommet. Dette kom ut til XBLA i mai, og finnes også til PC.

Se trailer fra «Star Raiders» her.

Det har i tillegg havnet en rekke demoer på PlayStation Store denne uken. «MotorStorm: Apocalypse» kan spilles i multiplayer, i en begrenset periode (1 uke). Du kan teste det vår anmelder langt på vei mener er makkverk, «Duke Nukem Forever», eller forsvare deg så godt du kan i en flerspillerdemo av «Homefront».

Tar vi med at PSOne-spillet «Motor Toon Grand Prix» (40 kroner) også er lansert, har vi langt på vei pløyd oss gjennom høydepunktene fra denne ukens PlayStation Store-nyheter.

Tre nye Arcade-spill på Xbox LIVE Marketplace

På Xbox 360s onlinebutikk, er det også en del nytt. Tre nye Arcade-spill og en rekke utvidelser. «Galaga Legions DX», «BackBraker Vengeance» og «Half-Minute Hero» er navnene på spillene.

Først litt om «Galaga Legions DX», som koster 800 Microsoft-poeng (tilsvarer 65 kroner). Dette er nok en reboot av populære Namco Bandai-spill og er samtidig en oppfølger til «Galaga Legions» som kom ut i 2008 (også det en remake). Dette nye markerer 30-årsjublieet, og skilter med mer intuitive og mykere kontrollmekanikker, frister utvikleren. Namco gjør altså mye av det samme som man gjorde for å hylle Pac-Man, der toppen ble nådd gjennom fjorårets fantastiske «Pac-Man Championship Edition DX». (Spillet kommer snart også til PS3).

Er du nysgjerrig på amerikansk fotball, men føler alle reglene og menymulighetene er for kompliserte? Da er kanskje «BackBraker Vengeance» noe for deg. Dette er en litt forenklet, mer actionfokusert og mindre autentisk sportsopplevelse enn for eksempel «Madden»-serien. Dette spillet koster 1200 Microsoft-poeng (98 kroner).

«Half-Minute Hero» (med undertittelen «Super Mega Neo Climax») er et rollespilleventyr som tar utgangspunkt i følgende: «Verden er i ferd med å gå under, og du har 30 sekunder på deg med å redde den».

Se trailer fra «Galaga Legions DX» her.
Se trailer fra «BackBraker Vengeance» her.

Det har dukket opp noen utvidelser, noen av dem interessante også. Blant annet et par «DiRT 3»-pakker. Den ene lar deg oppleve ikoniske omgivelser i og rundt Monte Carlo (800 Microsoft-poeng/59 kroner på PlayStation Store). Og som du kanskje har fått med deg: Activision og Treyarch har lansert den tredje kartpakken til «Call of Duty: Black Ops», kalt Annihilation. Denne er Xbox 360-eksklusiv i noen uker til, og koster 1200 Microsoft-poeng (98 kroner).

Ukas tilbud på Xbox LIVE Marketplace er halv pris-fest på en rekke titler. Blant annet «Lara Croft and the Guardian of Light» (nå 600 Microsoft-poeng, før 1200), «Comic Jumper» (nå 400, før 800) og «Zeno Clash» (600, før 1200).

Vi runder av med en titt på det som er ukas høydepunkt for veldig mange, nemlig en titt på «Uncharted 3»-betaen som nå er i gang på PlayStation 3.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3