EA-utvikler: - Wii U er søppel

- Ingen nye spill på vei til konsollen, heter det offisielt.

20. mai 2013 13:07

(PressFire.no): - Vi har ingen spill i utvikling til Wii U for øyeblikket, bekrefter EA-talsperson Jeff Brown til Kotaku.

Det betyr blant annet at «Madden NFL 25», først ut av sesongens store EA-sportsspill, kommer til å mangle på en hjemmekonsoll fra Nintendo. Det er første gang det skjer siden 1991.

Heller ikke «FIFA 14» kommer til å bli gitt ut på Wii U, har Eurogamer fått bekreftet fra EA.


- Kommersielt skuffende

Grunnen er at EA ikke er fornøyd med hvordan «FIFA 13» solgte på Wii U. Spillet ble gitt ut samtidig med lanseringen av denne konsollen i fjor høst.

- For seks måneder siden var «FIFA 13» et av slippspillene til Wii U, sier EA-representanten til Eurogamer.

- Selv om spillet inneholdt «FIFA»s prisvinnende HD-gameplay og innovative, nye måter å spille på, var det kommersielle resultatet skuffende. Vi har besluttet å ikke lage «FIFA 14» til Wii U, sier Electronic Arts.

Tidligere i år droppet EA å gi ut «Crysis 3» og «Dead Space 3» til Wii U, selv om Eurogamer skrev at førstnevnte langt på vei var nær en lansering på denne konsollen.

enestående støtte

Hva skjedde med «» til Wii U?

Dette står i sterk kontrast til de innledende løftene om at EA skal støtte Wii U på «enestående vis», som var ordene den tidligere EA-toppen John Riccitiello brukte da han gjestet Nintendos E3-pressekonferanse for to år siden.

EAs DICE-studio, som lager «Battlefield 4», har tidligere sagt at de ikke var fornøyd med hvordan deres Frostbite-spillmotor kjører på Wii U – og besluttet derfor å ikke porte det forestående skytespillet til Wii U.

Også Avalanche («Just Cause») har den senere tiden gått ut og uttrykt misnøye.

- Vi hadde faktisk noen utviklerkonsoller som bare samlet støv. Det er litt trist, for vi skulle jo hatt lyst til å gjøre noe, fortalte Avalanche-grunnlegger Christofer Sundberg PressFire i forbindelse med GDC i mars.

- Wii U er søppel

En av Electronic Arts mest erfarne ingeniører, Bob Summerwill, har fortalt hva han syns om konsollen fra sin Twitter-konto.

Noe som helt sikkert ikke er måten dette selskapet ønsker å kommunisere.

Disse meldingene ble nemlig senere slettet, men kan fortsatt leses blant annet hos IGN.

- Wii U er søppel. Mindre kraftig enn Xbox 360, dårlig online/nettbutikk. En merkelig tablet, skriver Summerwill, som også omtaler Nintendo som «walking dead» i samme slengen.

- Nintendo jobber som om dette var 1990. De burde «tatt en SEGA», og tilbudt Mario/Zelda som PS4/Durango-eksklusiviteter, skriver Summerwill.

- Det er fullt ut vår intensjon å fokusere våre ressurser på markeder som faktisk betyr noe, som mobil eller Gen 4, fortsetter han.

Med Gen 4 mener Summerwill PlayStation 4 og «Xbox 720».

Bob Summerwill har jobbet hos EA siden 1999, ifølge hans LinkedIn-side. Han har blant annet jobbet med «FIFA»-spillene siden «FIFA 04».

Ny vri fra Nintendo på E3 i år

Nintendo har i år bestemt seg for å droppe en tradisjonell E3-pressekonferanse i Los Angeles på verdens viktigste spillmesse.

Microsoft og Sony, sammen med EA og Ubisoft, kjører imidlertid på som før med slike briefer. Sony har allerede snakket ut om sin PlayStation 4-konsoll, mens Microsoft letter på Xbox-sløret i morgen kveld (klokken 19, norsk tid - tirsdag 21. mai).

Nintendo skal i stedet holde flere av sine Direct-sendinger denne uka i juni, der de vil snakke om kommende titler til både 3DS og Wii U - pluss invitere utvalgt presse bak lukkede dører for å se på disse spillene.

For noen dager siden kunne selskapet også annonsere et trekløver av Sonic-spill, som de skal gi ut eksklusivt til Wii U.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3