Annonse
Annonse
– Utviklermaskinene støvet bare ned
Ikke vent på «Just Cause 3» til Wii U.
No items found.
8. May 2013, 07:47

SAN FRANCISCO (PressFire.no): Avalanche er et spillstudio som lett innrømmer at de får ekstra høy puls av tanken på nye konsoller.

Første «Just Cause» kom i 2006, rundt overgangen til forrige konsollgenerasjon. Oppfølgeren utviklet seg til å bli mer et spill enn bare en teknologidemo.

Nettopp slik beskrev tre av sjefene i Avalanche forskjellen mellom det første i serien og «Just Cause 2».

Når det gjelder Nintendos Wii U-konsoll, er det imidlertid ikke særlig entusiasme å spore hos den svenske trioen vi møtte i forbindelse med Game Developers Conference.

NB! Her kan du lese flere intervjuer og nyheter fra GDC ’13.

– Det er litt trist

Avalanche har ingen planer med Wii U, sier de rett ut. 

– Nei. Ikke for øyeblikket. Barna mine spiller «Skylanders Giants» på Wii U. Det er stort sett den eneste befatningen jeg har med den konsollen, sier Christofer Sundberg, grunnleggeren av studioet.

– Vi hadde faktisk noen utviklerkonsoller som bare samlet støv. Det er litt trist, for vi skulle jo hatt lyst til å gjøre noe. Jeg syns det er en kul plattform, men akkurat nå er det ikke bare opp til oss. Vi ønsker jo å slippe et spill så bredt som mulig.

– Handler det om at det er for få Wii U-eiere?

– Ja, det gjør faktisk det, sier Sundberg til PressFire.

– Nintendo vanskelige å få tak i

Brukerbasen er altså for liten til at Avalanche vil ta risikoen ved å lage et spill til Wii U. Det finnes flere eksempler på denne typen skepsis hos tredjepartsutviklere. 

Ubisoft skulle opprinnelig lage en eksklusiv «Rayman»-opplevelse til Nintendo-maskinen, men ombestemte seg bare få uker før den opprinnelige lanseringsdatoen.

«Legends» ble utsatt, og kommer i stedet ut både til Xbox 360 og PlayStation 3 i tillegg til Wii U.

DICE, som lager «Battlefield 4», har også sagt at de ikke har Wii U-planer for sitt neste skytespill.

Christofer Sundberg forteller om noen av utfordringene de har hatt i et forsøk på å få til et samarbeid. Det er ikke bare antallet konsolleiere som gir dem liten appetitt:

– Nintendo har fra vårt ståsted alltid vært vanskelige å få tak i. Man vet liksom aldri hvor man skal henvende seg. Nå har vi imidlertid klart å komme igjennom, via forleggeren vi jobber med.

– Jeg tror Nintendo har mye å vinne ved å gå samme vei som Sony, ved å strekke ut en hånd til utviklerne for på den måten å få med seg enda flere, sier Sundberg.

– Hadde det skjedd, ville man som utvikler følt mer entusiasme, og kanskje fått lyst til å lage noe kult og bra. I Nintendos tilfelle kunne det ha handlet om bruken av GamePad-kontrolleren til Wii U.

– Et sted som forandrer seg

Avalanche har ikke annonsert noen nye prosjekter, men på GDC i San Francisco la de igjen noen tydelige hint om hva som kommer til å være i ryggmargen til «Just Cause»-oppfølgeren.

En mindre lineær opplevelse, mer levende og med langt flere detaljer, er hovedtrekkene.

– Bare 18 prosent av spillerne fullførte alle hovedoppdragene i «Just Cause 2». Vi la masse energi i den delen av spillet. Kanskje vi kan droppe akkurat dette – og i stedet gjøre verdenen mer levende, til et sted som forandrer seg?

– Akkurat det blir lettere med de nye konsollene, fortalte designsjefen i Avalanche, Stefan Ljungquist, til PressFire.

– Det blir mer interessant å få til en verden som er i endring. Ikke slik den var forrige gang du spilte, hinter Ljungquist om.

Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum