EA Access er nå bekreftet til Norge

Spillhvelvet åpnes til Xbox-slippet.

3. september 2014 14:48

(PressFire.no): Electronic Arts har bestemt seg for å utvide EA Access-tilbudet.

Nå er også Norge med på kartet, sammen med 18 andre land.

EA sier på nettsidene sine at det skjer «i løpet av september». Datoen er imidlertid nå blitt avslørt.

«Need for Speed» blir Access-spill

Microsoft lanserer Xbox One i Norge denne uka, fredag 5. september.

Ikke overraskende Access åpner samtidig, bekrefter EA Norge til PressFire. 

OPPDATERT 5. september: Norske priser blir 33,50 kroner for en måned med Access. 199 kroner for et år.

I samme periode vil Access-menyene få litt påfyll. Fra før ligger «FIFA 14», «Peggle 2», «Madden NFL 25» og «Battlefield 4» tilgjengelig.

Parallelt med at 19 nye land får denne spilltjenesten vil også fjorårets «Need for Speed Rivals» rulle inn i Access-utvalget, bekrefter EA. Det skjer i løpet av september.

Lokker med tjuvstart av «FIFA 15»

Access ble annonsert denne sommeren og rullet ut til de første landene. Det er kun Xbox One som får EA Access.

Dette initiativet er tredelt: i bytte mot en månedssum eller årsavgift, har du tilgang på Access-spillene til en hver tid. Disse kan selvsagt spilles så mye du vil, uten noen form for tidsbegrensning.

Det bakes også inn en rabatt på ti prosent for alle digitale spillkjøp på Xbox One – også utvidelser.

I tillegg kan Access-medlemmer tjuvstarte spillinga av nye spill. Muligheten for seks timer testing av blant annet «NHL 15», «FIFA 15» og «Dragon Age: Inquisition» er bakt inn i dette medlemskapet.

PressFire fikk bekreftet fra EA tidligere i sommer at du må ha Xbox LIVE Gold-medlemskap i bunn for å spille en Access-tittel online på Xbox One. Utvidelser må kjøpes separat.

Hva er planene videre?

I forbindelse med GamesCom-spillmessa i Köln forrige måned, spurte vi EAs Peter Moore hva planene for Access innebærer.

Vil EA for eksempel dytte inn gamle retrospill i samlingen, kalt The Vault, og mente han virkelig alvor da han i et CVG-intervju bedyret at alle spill som havner i Access-menyene blir værende [for alltid]?

– Legges spillet i The Vault, blir det liggende der. Men, det som kan skje, er noe som ligger utenfor vår kontroll. Lisenser, for eksempel. Lisenser utgår etter en periode og du er dessverre nødt til å ta ned spillet.

– Sportstitlene våre: spiller du et som er to år gammelt og et nytt kommer inn i The Vault, beveger du deg over til det nye, sa Peter Moore til PressFire, og antyder dermed at du trolig ikke bør regne med å ha eldre «FIFA»- eller «NHL»-spill i The Vault på sikt.

– Målet er å bygge The Vault og la spillene bli der. Det kan oppstå situasjoner utenfor vår kontroll som gjør at vi må ta bort spill, forklarte Moore.

– Er EA Access en anledning til å revitalisere eller bringe tilbake noen av de gamle klassikerne? 

– Det kan være det. Access er til Xbox One, så du plukker bare ikke et 15 år gammelt spill uten å remastre det først. Du må også være sikker på at det finnes et publikum, for det koster penger å remastre et 15 år gammelt spill og få det opp til nivået av forventingene en Xbox One-spiller har.

– [Access] handler mer om å se fremover. Nye titler til Xbox One blir lagt til The Vault. Om to år vil det være mange spill i The Vault, for vi er fortsatt så tidlige inn i denne konsollgenerasjonen, sa Peter Moore til PressFire på GamesCom.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3