Nå følger EA i fotsporene til Spotify og Netflix

Noen tiere i måneden gir deg «FIFA» og «Battlefield».

30. juli 2014 10:44

(PressFire.no): Electronic Arts fyrer opp sitt eget fordelsprogram, kalt EA Access.

Modellen minner om tjenester vi kjenner godt fra før, som Wimp eller Spotify, Viaplay, Netflix og HBO Nordic.

For fem dollar i måneden (norsk pris er foreløpig ikke bekreftet) gir spillselskapet deg tilgang på en rekke av prestisjespillene fra EA-stallen. Det inkluderer i første omgang «FIFA 14», «Battlefield 4», «Peggle 2» og «Madden NFL 25».

Det er én viktig ting til å nevne: Kun Xbox One-eiere kan nyte godt av EA Access.

Norge må vente litt til

Initiativet til Xbox One innebærer altså at det «nære og spesielle samarbeidet» mellom EA og Microsoft vi først fikk høre om under Xbox One-avdukingen i fjor vår, fortsatt har noe for seg - til tross for at slike flørtende uttalelser uteble fra årets E3-spillmesse.

Det er lagt opp til et par ulike abonnementsløsninger. Månedsprisen er som nevnt fem dollar. Det koster 29,99 dollar om du har lyst på tilgang i ett år.

Foreløpig er EA Access ute i en betautgave for utvalgte Xbox One-eiere. Det er ikke sagt noe fra offisielt hold når tjenesten er ventet lansert i ferdig versjon, eller når Norge får bli med.

Xbox One får som kjent først offisiell lansering i Norge og en rekke andre markeder 5. september. 

– Vi i EA ser alltid etter nye måter å gjøre det enklere for spillere å nyte flere EA-spill på, fordelt på alle plattformer, og vi er entusiastiske over hva EA Access vil tilby spillere på Xbox One, uttaler selskapet

Rabatt på alle EA-spill

«FIFA 14», «Madden 25», «Battlefield 4» og «Peggle 2» er altså firkløveret med spill tilgjengelig under betaperioden.

Enda flere spill skal etter planen dyttes inn i EA Access-menyene etter hvert. Alle spillene havner i The Vault, oppsamlingsstedet og menyen for titlene tilgjengelig for Access-brukerne.

EA opplyser at medlemmene får ti prosent rabatt på alt Xbox One-innhold signert dette selskapet.

Det gjelder både nye og gamle spill, utvidelser og annet påfyll, for eksempel Battlefield Premium eller FIFA Ultimate Team-innhold, så lenge det kjøpes digitalt på Xbox One.

Access-folk får i tillegg sjansen til å tjuvstarte spillinga av utvalgte titler, fem dager før lansering. Fremdriften din og lagringene blir videreført.

Så langt er «FIFA 15», «Dragon Age: Inquisition», «NBA Live 15», «Madden NFL 15» og «NHL 15» med på lista over spill det går an å teste fem dager før slipp, hvis du er betalende Access-kunde.

Nye forretningsmodeller

EA har den siste tiden åpnet for å eksperimentere mer med forretningsmodeller og samtidig fjernet noen restriksjoner.

I fjor droppet de «online pass», kodene som tidligere fulgte med i nye spill. Kjøpte du et bruktspill og ville ha tilgang på en flerspillerdel eller enkelte spillmodi, innebar altså det en ekstrautgift.

Electronic Arts innførte dessuten en «angrerett» på spill kjøpt digitalt via Origin-tjenesten. Senere begynte selskapet å gi bort utvalgte spill fra Origin-biblioteket.

Både Microsoft og PlayStation har sine egne fordelsprogram. Ved kjøp av hendholdsvis Xbox Gold- og PlayStation Plus-medlemskap, får du utvalgte spill hver måned gratis.

Det er ventet at Norge står litt bak i køen når EA Access rulles ut for fullt. Electronic Arts forteller på sine nettsider at tjenesten blir «lansert for alle på Xbox One snart.»

EA Norge sier til PressFire at norsk pris foreløpig ikke er spikret. Planen er først å rulle ut EA Access i Australia, Østerrike, Canada, Frankrike, Tyskland, Irland, Italia, Mexico, New Zealand, Spania, England og USA – og flere land blir med i tiden som kommer.

Endelig lansering, etter at beta-testingen er over, blir «i løpet av sommeren», sier EA Norge til PressFire.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3