EA dropper online pass

- Vi har lyttet til tilbakemeldingene.

16. mai 2013 11:19

(PressFire.no): De siste årene har spill fra Electronic Arts inneholdt en unik kode som gir det tilgang til onlinefunksjonene i spill som «Fifa» eller «Battlefield 3».

Dette systemet, kalt online pass, ble introdusert for å dempe det økonomiske tapet utgiverne opplever ved bruktspillsalg.

Men nå snur spillgiganten Electronic Arts og droppe hele systemet.

- Vi avslutter bruken av Online pass. Ingen av de kommende EA-titlene vil ha denne funksjonen, skriver EA-sjefen John Reseburg i en epost til GamesBeat.

De siste årene har du måttet kjøpe en ny kode om du har overtatt et spill som har brukt koden som var vedlagt spillet.

Dette betydde også at du ikke kunne ta med deg spillet til en kompis for å spille det online, fordi spillets onlinefunksjoner er «låst» til din brukerkonto.

- Vi har lyttet til tilbakemeldingene og har besluttet å gå bort fra systemet og i fremtiden, forteller Reseburg og påpeker i tillegg at mange spillere ikke «responderte på formatet».

Spillere har ofte vært frustrert over systemet, som ikke bare har blitt brukt av Electronic Arts. Rivalen Ubisoft har også tatt i bruk et lignende system i sin nettløsning, Uplay.

Sony krever også online pass for alle sine spill som har større nettfunksjoner. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3