– Havner først et spill i «hvelvet», blir det liggende der

EA lover å ikke tukle med Access-samlinga di.

9. august 2014 16:53

(PressFire.no): Electronic Arts lager sitt eget fordelsprogram, en spilltjeneste der du på Netflix-måten har tilgang til et arkiv av EA-spill etter du har betalt en månedsavgift eller abonnert for ett år.

EA Access er navnet. 

Fire spill ligger i «hvelvet», The Vault, akkurat nå under beta-testingen:

«FIFA 14», «Peggle 2», «Madden NFL 25» og «Battlefield 4». Selv om prøvefasen ikke byr på plenty kanoner skal det ikke spares på storspillene fremover, frister EA-topp Peter Moore.

Når havner «FIFA 15» i The Vault?

– The Vault vil få flere storspill [AAA-titler], forteller Moore til CVG.

– Vi har i den forbindelse foreløpig ikke kunngjort når eller hvordan, men The Vault vil bli solid, hevder daglig leder i EA.

Han berører et annet sentralt poeng, noe mange helt sikkert er nysgjerrige på: Hvor lenge må vi vente før for eksempel «FIFA 15» eller «Dragon Age: Inquistion» (toppbildet) havner i EA Access-spillutvalget nye titler EA helt sikkert først vil prøve å selge til fullpris på «vanlig måte» før det legges til i The Vault?

Moore antyder at selskapet hans vil vurdere slikt fra tittel til tittel.

Nye spilltilskudd vil bli bestemt av serien det tilhører, og av timingen. Vi må bestemme oss på en slik måte. Vi har ingen mal, som «30 dager etter et slipp så havner det i The Vault», sier Peter Moore.

Fjerner ikke spill

Å legge penger i å bygge en spill-, musikk- eller filmsamling digitalt eller lagret i nettskyen er selvsagt vanlig i dag, men fortsatt møtt med en slags iboende frykt hos noen.

Hva skjer egentlig om serverne skulle stenge, om Steam-spillene eller iTunes-filmene plutselig er borte hvis forhandleren du har stolt på og gitt penger én dag bestemmer seg for å skru av bryteren?

EA har i likhet med andre spillselskap selv for vane å stenge servere til eldre spill fra tid til annen, når de ser at antallet spillere online ikke lenger forsvarer videre drift.

Det virker som Peter Moore prøver å berolige de som har tenkt i slike baner i dette CVG-intervjuet – eller ønsker å forsikre at EA ikke vil rotere på innholdet når det selv passer selskapet, slik for eksempel Netflix gjør.

– Et nøkkelelement er at med én gang et spill havner i The Vault, så blir det der. Det kommer ikke til å bli tatt bort, og dette er en forpliktelse fra oss, forteller Moore.

Sony takket nei

Vi vet allerede at Sony er skeptiske. De sa EA Access «ikke tilfører nok verdi til våre PlayStation-kunder», så dette tilbudet rulles i første omgang kun ut på Xbox One. 

EA fortalte PressFire i forrige uke at du trenger et Xbox Gold-medlemskap i bunn om du vil spille EA Access-titlene online.

Offline eller i typiske singelplayeropplevelser, er selvsagt dette tilbudet tilgjengelig for alle Xbox One-kunder. Utvidelser, såkalt DLC, må handles separat – men EA Access-folk får ti prosent rabatt på alle spillkjøp til Xbox One digitalt, oppklarte EA.

I tillegg kjøres det ut et initiativ, bakt inn i denne tjenesten, der du kan tjuvstarte spillinga av utvalgte nye titler fem dager før slipp.

EA Access skal etter planen rulles ut «i løpet av sommeren». Norske priser er ikke bekreftet, men i USA koster tjenesten fem dollar for en måned eller 29,99 dollar for et år.

Det er ventet flere nyheter om Access i neste uke, når GamesCom-spillmessa starter i Köln. EAs pressekonferanse er onsdag klokka 10. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3