Dårlig nytt om du har ventet på «Project Gotham Racing»

Tre bilserier på samme konsoll er for mye, mener Xbox-sjef.

1. november 2013 14:55

(PressFire.no): I opptakten til Xbox One-avsløringen tidligere i år, begynte det å rykke litt ekstra i gasspedalfoten hos enkelte bilspillinteresserte.

Det var en åpenbar kobling til et nytt, britisk studio – kalt Lucid Games. Denne gjengen drev på egen hånd med reklame for et nytt bilspill og fristet med en vei som «åpner i 2013».

At flere av disse spillutviklerne har bakgrunn fra Bizarre Creations, studioet som lagde «Project Gotham Racing»-spillene, skapte forventninger. Dessuten hadde det mystiske førstebildet en link til London, som jo er kjente omgivelser i «PGR»-sammenheng.

Men Lucid Games lager i stedet et bilspill til mobil, viste det seg, kalt «2K Drive».

- Hadde en fantastisk følelse

Og nå kommer det mer dårlig nytt om du har ventet på en «PGR»-oppfølger til Microsofts Xbox One. Det er ikke utenkelig at Microsoft vil benytte seg av navnerettighetene de sikret seg etter «Project Gotham Racing 4», men det er lite som tyder på at et «PGR 5» er i utvikling i dag.

Er «PGR» en del av Xbox One-fremtiden, spurte IGN i en podcast.

- Kanskje, sier Xbox-spillsjef Phil Spencer innledningsvis.

Kuduos-systemet vi hadde i «PGR» var den virkelige hemmeligheten, det var noe folk virkelig likte. [Spillserien] hadde en fantastisk følelse. Det var med på lanseringen, noe jeg tror er viktig, for både den første Xbox-en og Xbox 360, sier Spencer.

- «PGR»-ryktene stammet fra «Horizon»

Han snakker videre om hvor «fantastisk» han syns nye «Need for Speed» er. Spencer har nylig testet «Rivals» på Xbox One og ble tydeligvis imponert.

- Det neste spillet ser fantastisk ut, sier Phil Spencer om EAs neste.

Sjefen for Microsoft Studios, og dermed øverstkommanderende til å velge prosjektene som skal få grønt lys og ende opp til Xbox One, har registrert «Project Gotham Racing»-ryktene.

- Noen av ryktene rundt «PGR» stammet trolig fra at vi jobbet med «Forza Horizon» med Playground, og folk gjettet at det dreide seg om et «PGR»-spill, sier Spencer.

Etter «Project Gotham Racing 4» til Xbox 360, lansert i 2007, hadde Bizarre Creations et kjapt gjestespill hos Activision som endte med ambisiøse «Blur».

Kort tid etterpå ble dette studioet lagt ned.

En del av spillskaperne begynte hos nevnte Playground – som altså lagde fjorårets «Forza Horizon». En annen gruppe eks-Bizarre-folk startet hos nevnte Lucid Games eller andre studioer.

Diskuterer «PGR»-fremtiden

«Forza Motorsport»-serien fra Turn 10 har blitt flaggskipet til Xbox i åra etter «PGR». Til Xbox One-lanseringen, er «Forza 5» definitivt en av godbitene.

Spencer sier «PGR» ikke er helt glemt, men er et diskusjonstema fortsatt.

- Vi snakker. Alan Hartman [studiosjefen i Turn 10] og jeg snakker om «PGR». Vi er godt dekket i racing-sjangeren nå, hvis vi tenker på våre egne serier, sier Phil Spencer.

- Men jeg vet det er masse kjærlighet overfor den serien [«PGR»], og det kan være interessant å se på hva vi kan gjøre. Jeg tror ikke vi noen gang vil ha tre konsollracingspill. Det er trolig for mye for noen som har «Forza Horizon» og «Forza Motorsport».

Spencer stenger imidlertid ikke døra helt for sjansene for et «Project Gotham Racing 5»:

- «Forza Horizon» er ikke et «PGR» gjort på arkademåten, men et spill der jeg ikke trenger å være på en bane – runde etter runde. Det er mer en åpen verden. Det er kanskje en sjanse for oss å se på noe av det som fungerte med «PGR», sier Xbox-spillsjefen og lar svaret henge litt i lufta.

Et tredje «Forza» på vei?

Det er større sjanser for at det dukker opp et tredje «Forza»-spill i nær fremtid enn et «PGR 5». Dan Greenawalt, sjefen for «Forza»-spillene, fortalte oss på GamesCom-messa at det er en fremtid som kan by på et slikt tilskudd.

Han satte også døra på gløtt for et «Forza Horizon 2», og antydet altså i samme slengen at det kan være enda flere bilprosjekter i gjære som får låne «Forza»-navnet.

Kan du se en fremtid for begge disse «Forza»-seriene?

- Ja, absolutt! Playground er en fantastisk partner for oss. «Motorsport» handler for meg i første rekke om biler, presisjon, nøyaktighet. «Horizon» dreier seg om musikk, moro og roadtrips. Men felles for begge er biler og forholdet til dem.

- Når sant skal sies så tror jeg det er andre uttrykk med «Forza» som vi enda ikke har … sett nærmere på, sier Greenawalt, etter å ha grublet litt midtveis i svaret.

Noe vi kan komme til å få se resultatet av i fremtiden?

- Kanskje, sa en hemmelighetsfull Turn 10-sjef til PressFire.

«Forza Motorsport 5» lanseres til Xbox One den 22. november i enkelte land, mens Norge må vente både på konsollen og dette lanseringsspillet til «tidlig neste år».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3