Her er nye «Need for Speed»

- Grensene hviskes bort i «Rivals».

23. mai 2013 16:34

(PressFire.no): Årets bidrag i «Need for Speed»-rekken, avslørt i ettermiddag, er det svenskene i Electronic Arts' Göteborg-studio som lager.

Ghost Games skriver i pressemeldingen at de har samarbeidet med Criterion - britene som også har en del erfaring bak rattet.

Spillet, som er ferdig i november, bygges på den seneste «Battlefield»-teknologien, og kommer både til dagens konsoller, PlayStation 4 og Xbox One, heter det i pressemeldingen.

- Del de villeste øyeblikkene

I «Need for Speed Rivals» kan du velge om du foretrekker å spille som politi eller en skruppelløs råkjører. Hver side har sine egne sett med utfordringer, belønninger og konsekvenser.

Som racer er det overordnede målet ditt å bli beryktet for å ta store risker, og du får muligheten til å forevige dine villeste og mest intense øyeblikk som kan deles, heter det videre.

Dette høres ut som et element helt i tråd med hva for eksempel Sony har snakket så varmt om til sin PlayStation 4-konsoll – gjennom deres Share-funksjon.

Politi og røver

Jo flere politibiler du klarer å unnslippe, desto flere Speedpoints får du. For slike poeng kan du låse opp nye biler og andre gjenstander. Du blir et mer ettertraktet mål for politiet i takt med at du tjener flere Speedpoints – men risikoen er selvsagt at du kan miste disse hvis du ender opp med å bli tatt.

EA melder at det andre laget, bestående av politi, jobber sammen som et lag. Her er motivasjonen din forfremmelse og nye utmerkelser som du får for å stanse fartssyndere. Høyere rank som politi, låser opp nye biler og ny teknologi som gjør jobben enklere.

Vi tipper det dreier seg om «Hot Pursuit»-lignende leketøy, som spikermatter, helikopterstøtte, og lignende.

Etter sju års fravær i «Need for Speed»-sammenheng, gjør Ferrari et comeback. Bilmerket blir med i «Rivals», bekrefter utviklerne, som samtidig røper at blant annet F12 Berlinetta er inkludert.

- Følg med i speilene

Autolog, sammenligningsverktøyet utviklet av Criterion til «Hot Pursuit» (2010), blir selvsagt med også denne gang. Mens EAs Ghost-studio selv er stolte over en funksjon de har døpt AllDrive.

Funksjonen gjør at du sømløst kan bytte mellom énspiller og multiplayer. Dette skillet hviskes nå bort, sier utviklerne i pressemeldingen.

- Følg med i speilene, for vennene dine kan få mulighet til å bli med eller forlate løp på et blunk, noe som skaper en verden hvor to eventer aldri vil bli helt like hverandre, står det i pressemeldingen Joystiq har fått tilgang til.

- For første gang gir vi spillerne friheten til å sømløst gå fra single player til co-op til multiplayer. I «Need for Speed Rivals» skaper vi en spillopplevelse med én fremgang, hvor friheten til å spille med venner er mer flytende og tilgjengelig enn noen gang før, sier Marcus Nilsen, sjefsprodusenten hos Ghost Games i pressemeldingen.

NB! Dette spillet må ikke forveksles med håndholdtspillet som kom ut i 2005.

Kilder: Allgamesbeta, Polygon og Joystiq

«Need for Speed Rivals» lanseres til dagens plattformer, inkludert pc, den 19. november. Datoen for PS4- og Xbox One-konsollene er foreløpig ikke spikret. Her er den første lille filmsnutten som er sluppet fra spillet:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3