Hinter om en helt ny retning for «Forza»-serien

- Det kan være noe vi enda ikke sett, sier Turn 10-sjefen.

16. oktober 2013 08:42

KÖLN (PressFire.no): - Det vi prøver å få til nå hadde ikke vært mulig å gjøre for to år siden. 

- Dette er ekstremt ambisiøst, lover «Forza Motorsport»-sjefen Dan Greenawalt oss.

Det handler både om teknologien og størrelsen på spillet. Og det har sikkert vært en fordel for Turn 10-gjengen å luske rundt i bakrommene ved Redmond, Washington der Microsoft i smug har jobbet med sin Xbox One-konsoll.

Det kan tenkes det kommer enda flere «Forza»-spill i fremtiden – ikke bare «Motorsport»-flaggskipet og den mer lettbente halvbroren «Forza Horizon». Det avslører Greenawalt overfor PressFire. 

Imponerende testkjøring

GamesCom-spillmessa var full av lovord rundt «Forza Motorsport 5», som lanseres samtidig med Xbox One. Litt skryt er helt på sin plass, for «Forza 5» imponerte etter PressFires testkjøring.

Presentasjonen til Greenawalt rullet videre, men det var spesielt ett poeng mot slutten av seansen som gikk litt under radaren – kanskje verdt å tygge litt på?

Vi så jo at samarbeidet med britene i Playground Games resulterte i fjorårets «Forza Horizon». 

Et slags sidespor der det ble viet mer plass til gatebilsegmentet, der musikken og svette rytmer mikses inn i en svær verden der du ikke bare trenger å holde deg på riksveiene for utforskning.


«»

Fruktbar Forza-fremtid

I fjor lovet Greenawalt at Playground Games-samarbeidet kommer til å merkes i årene framover for hele «Forza»-familien.

Kodebasen utveksles og oppgraderes mellom Atlanteren, og dette arbeidet fortsetter.

- Vi hjelper hverandre en hel del. Grovarbeidet til «Motorsport» gjøres i Redmond, mens «Horizon» har rot i England, hos Playground, sier Dan Greenawalt.

Turn 10-sjefen antydet for et år siden at de ønsker seg en «Call of Duty»-modell i framtiden – der vi kan få se et «Forza»-produkt i hyllene hver bidige høst.

Kan du se en fremtid for begge disse «Forza»-seriene?

- Ja, absolutt! Playground er en fantastisk partner for oss. «Motorsport» handler for meg i første rekke om biler, presisjon, nøyaktighet. «Horizon» dreier seg om musikk, moro og roadtrips. Men felles for begge er biler og forholdet til dem.

Det kan bli mer enn bare «Motorsport» og «Horizon» på oss fremover av «Forza»-spill, røper han:

- Når sant skal sies så tror jeg det er andre uttrykk med «Forza» som vi enda ikke har … sett nærmere på, sier Greenawalt, etter å ha kostet på seg en ørliten tenkepause midt i svaret.

Noe vi kan komme til å få se resultatet av i fremtiden?

- Kanskje, sier en hemmelighetsfull Turn 10-sjef til PressFire.

«Forza Motorsport 5» lanseres 22. november, i de landene som får Xbox One før jul. Norge må som kjent vente til tidlig neste år. Planene rundt en eventuell «Horizon»-oppfølger har ikke blitt annonsert.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3