Doblet Xbox-trøkket i høst

Men hvor bra selger egentlig Xbox One?

24. oktober 2014 16:34

(PressFire.no): Det har knyttet seg spenning til Microsofts konsollsalg den siste tiden.

Både introduksjonen av Xbox One til 28 nye markeder i høst, blant annet Norge, og en hissig konkurrent i Sony som ikke har vært like tilbakeholden med salgsoppdateringer rundt PlayStation 4, har etterlatt oss med et informasjonsvakuum.

Nå har Microsoft oppdatert med noen ferske tall.

Økte 102 prosent

I forrige kvartal har Microsoft en vekst på 102 prosent. De holder seg til vanen med å klumpe sammen Xbox 360 og nye Xbox One, så det er vanskelig å bedømme hvor bra den nye konsollen gjør det på markedet.

Microsoft opplyser heller ikke denne gangen hvor mange Xbox-er som er solgt til kunder.

De har imidlertid sendt 2,4 millioner nye konsoller til butikker, i løpet av kvartalet som endte 30. september. Det sier selskapet i sin seneste finansmelding.

Tok Kinect-grep

I forrige kvartal, som endte 30. juni, var antallet konsoller sendt på markedet 1,1 millioner enheter – altså både Xbox 360 og Xbox One. Doblingen fra oppsummeringen i slutten av september, kan trolig tilskrives at mange nye land har fått muligheten til å handle One siden den gang.

I Norge, og 27 andre markeder, kom denne konsollen offisielt i salg i begynnelsen av september.

Vi står foran de viktigste månedene i spillbransjen i løpet et år, perioden som leder opp mot julesalget. For Microsofts del har de allerede besluttet å tilby en Kinect-løs versjon av Xbox One – trolig for å matche Sony på pris denne julesesongen.

En Kinect-sensorløs Xbox One koster tilnærmet det samme som en PlayStation 4.

Dette er definitivt også sesongen der kamphanene Sony og Microsoft veier og vurderer nøye hvilket budskap de ønsker å dele. Det forklarer trolig hvorfor det er forvirrende å holde seg oppdatert rundt faktisk konsollsalg.

PS4 rundet ti millioner

Den ferskeste meldingen fra Sony når det gjelder salget av PlayStation 4 ble servert under pressekonferansen på GamesCom i Tyskland i august. Da gjorde europasjefen for PlayStation, Jim Ryan, et poeng av at de ikke ser behovet for å tåkelegge:

– Vi har solgt ti millioner PlayStation 4. Det er konsoller solgt til kunder, understreket Ryan på Sonys pressekonferanse i Köln, trolig som et stikk mot Microsofts måte å rapportere på den siste tiden.

Microsoft har vært mer tilbakeholdne med tallene. I januar i år fortalte selskapet at rundt tre millioner konsoller var solgt på verdensbasis.

Etter den tid endret ordlyden seg til «konsoller sendt ut til forhandlere». Først 3,9 millioner (i slutten av januar, som The Verge rapporterte).

I april het det at fem millioner Xbox One-konsoller var sendt ut. Etter den tid har det blitt stopp på rapporteringen av One spesifikt. Konkrete tall rundt salg til kunder har også opphørt.

Sommerkvartalet, perioden fra 1. april til slutten av juni, ga oss en indikasjon på hvor stor ledelse Sony har i konsollkappløpet:

Også Sony klumpet da sammen PS3 og PS4, og meldte at 3,5 millioner konsoller var sendt til butikker. Microsoft hadde i samme periode sendt 1,1 millioner Xbox 360 og Xbox One til forhandlere.

Dette var før Microsoft lanserte One til 28 nye markeder. 

Sony informerte nylig at septembersalget av PS4 ble tilnærmet tredoblet sammenlignet med i august.

Mye av grunnen er «Destiny», et spill Sony sikret seg en spesialavtale for å kunne markedsføre til PlayStation.

Microsoft tjener penger

Microsoft opplyser at inntektene i høstkvartalet strakk seg til 23,2 milliarder dollar.

Device and Consumer-divisjonen økte inntektene med 47 prosent, sammenlignet med forrige kvartal, til 10,96 milliarder. Til denne gruppen sorterer både Xbox og Surface-nettbrettene.

Etter lanseringen av Surface Pro 3, kan Microsoft fortelle om inntekter til nettbrettene rett i underkant av en milliard dollar. 

FOTO: Nick Adams, Reuters/Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3