Digget du musikken i «Drive»?

«GTA V» får egen radiokanal med musikken fra «Nightcall»-Kavinsky.

7. januar 2013 14:59

(PressFire.no): Noen spill legger sånn vekt på lyd og musikk at de nesten blir like kjent for lydbildet som det faktisk spillbare. «Grand Theft Auto»-serien er blant dem.

«Grand Theft Auto V» kommer i vår, og skal bli seriens største spill. Det understreker Rockstar ved å hyre Kavinsky, electrostjerna bak det hyllede lydsporet til filmen «Drive», til å drive en helt egen radiokanal.

Den franske musikeren bekreftet selv at han skal drive den fiktive NightRide FM-kanalen i det etterlengtede spillet, ifølge Attack of the Fanboy. Der vil han etter alle solemerker fungere som DJ, slik raplegenden DJ Premier gjorde for The Classics 104-kanalen i det forrige spillet.

Åttitallsrufs

Tidligere har plateselskapet EMI, som ikke har noe med Kavinsky å gjøre, uttalt at de gleder seg til å samarbeide med Rockstar om det kommende spillet, og at «Grand Theft Auto V» er en strålende mulighet til å selge musikk.

Kavinsky er et velkjent navn på den franske klubbscenen etter flere kritikerroste utgivelser, og lager rufsete, elektronisk musikk med inspirasjon fra 80-tallets electro og videospillmusikk.

Han ble virkelig kjent da låta Nightcall endte opp som kjenningsmelodien til storfilmen «Drive» med Ryan Gosling i 2011, og raste opp på hitlistene i flere land. 

Den voldelige, stiliserte filmen har blant annet inspirert indiesluggeren «Hotline Miami», som var ett av våre favorittspill i fjor og blant annet har fått mye skryt for lydsporet.

Storsatsing

«Grand Theft Auto V» er årets kanskje aller mest etterlengtede spill, etter at «Grand Theft Auto IV» satte flere salgsrekorder i 2008.

I høst kom den andre traileren fra storspillet (se nederst), og den aller største innholdsavsløringen så langt.

Da ble det blant annet offisielt at spillet får tre hovedpersoner, adskillig større fokus på realistisk bilkjøring og dynamiske oppdrag.

Det har skapt harnisk blant dataspillere, siden utviklerne enn så lenge ikke har annonsert pc-utgaven av «Grand Theft Auto V».

«Grand Theft Auto V» utgis til Xbox 360 og PlayStation 3 i løpet av andre kvartal 2013.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3