Pc-eiere trygler om å få «GTA V»

Startet underskriftskampanje for å overbevise Rockstar.

27. november 2012 12:04

(PressFire.no): Rockstar har gjort det klart at de i første rekke utvikler «Grand Theft Auto V» til Xbox 360 og PlayStation 3.

Det er ingen planer foreløpig om å gi ut spillet til pc - eller Wii U, for den saks skyld.

- Kan gjøre hva vi vil

I forrige uke antydet en av Rockstar-grunnleggerne, Dan Houser, at de likevel har satt døra litt på gløtt. Han sa at det er et spørsmål om forretninger og økonomien bak.

- Vi er en tredjepartsutvikler. Vi er ikke Nintendo, vi er ikke Sony, vi er ikke Microsoft. Vi liker alle disse på forskjellige måter. 

- Men vi kan gjøre hva vi vil, så lenge vi finner den passende forretningsmuligheten og sjansen for et marked. Hvis det er hos Apple, ja, da gir vi ut noe der, sa Dan Houser til IGN.

Pc-spillere har siden den andre traileren ble sluppet tidligere denne måneden bønnfalt Rockstar om å inkludere dem i det gode selskap. En tid ble det såpass rødglødende i kommentarfeltene hos utviklerens nettsider at de truet med å utestenge brukere om det ikke ble slutt på alt maset.

- Vær så snill

Nå har pc-gamere i stedet startet en underskriftskampanje på nettet. Den har i skrivende stund samlet over 48 000 signaturer.

Der er det også inkludert et skriv myntet på Rockstar, som tidligere har sluppet alle «GTA»-spillene til pc.

- Til Rockstar Games. Vær så snill å gi ut «GTA V» til pc. «GTA»-spillene har vært en stor del av så manges liv, og det er en stor skam at det nyeste tilskuddet til serien ikke blir sluppet på den kraftigste plattformen.

- Ting som mods har alltid vært en stor del av pc-spilling, og modifisert «GTA» er noe av det mest halsbrekkende morsomme du kan oppleve, står det.

Også sjanse for en Wii U-versjon?

Nintendos USA-sjef er forsiktig optimist i forhold til å få dette spillet på den nye Wii U-maskinen.

- Disse folka har sagt veldig hyggelige ting om Wii U.

- Men til sist er det Nintendos ansvar å ha en stor brukerbase, ha utviklerverktøyene som hjelper spillskapere og utgivere til å lage innhold, og skape et miljø der blant andre Rockstar kan gi ut på vår plattform, sa nylig Reggie Fils-Aime til MTV.

Trekløver i Los Santos

Handlingen i femmeren er flyttet til Los Santos, en variant av Los Angeles og områdene rundt.

Det nye denne gang er at vi får spille som tre hovedpersoner, som alle har sine spesielle egenskaper og styrker.

Michael, Trevor og Franklin er navnet på disse herrene.

Det blir også vesentlig større områder å boltre seg på enn før.

Overfor Game Informer, som publiserte den første store saken om «Grand Theft Auto V», hevder Houser-brødrene at spillet blir større enn «GTA: San Andreas», «GTA IV» og «Red Dead Redemption» - til sammen.

«Grand Theft Auto V» lanseres etter planen bare til Playstation 3 og Xbox 360, og det skjer en gang til våren. Her ser du den nye traileren, som ble sluppet for kort tid siden:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3