«GTA V», også til Wii U og pc?

- Kan gjøre hva vi vil, sier Rockstar.

20. november 2012 09:32

(PressFire.no): Sist helg lanserte Nintendo sin nye Wii U-konsoll i USA. Denne konsollen kommer til Norge den 30. november.

Ett av storspillene som foreløpig ikke er bekreftet til Wii U, er «Grand Theft Auto V». Dette spillet utgis bare til PlayStation 3 og Xbox 360, er planen.

Rockstar har imidlertid satt døra litt på gløtt for at «GTA V» både kan dukke opp til pc og Wii U.

Det ville i hvert fall ha gledet USA-sjefen i Nintendo:

- Disse folka har sagt veldig hyggelige ting om Wii U. Men til sist er det Nintendos ansvar å ha en stor brukerbase, å ha utviklerverktøyene som hjelper spillskapere og utgivere til å lage innhold, og skape et miljø der blant andre Rockstar kan gi ut på vår plattform, uttaler Reggie Fils-Aime til MTV.

- Kan gjøre hva vi vil

Det er ikke sikkert Wii U blir eneste tilskudd hvis Rockstar velger å utvide.

Pc-spillere lever også i håpet, det har en del kommentarfelt bevist etter at den nye «GTA V»-traileren ble sluppet i forrige uke.

IGN snakket med en av Rockstar-grunnleggerne, Dan Houser, og spurte om nettopp sjansene for flere konsoller enn PS3 og Xbox 360 når det gjelder «Grand Theft Auto V».

- Alt annet enn det, er noe vi vurderer. Det er alt jeg kan si, forteller Houser.

- Vi er en tredjepartsutvikler. Vi er ikke Nintendo, vi er ikke Sony, vi er ikke Microsoft. Vi liker alle disse på forskjellige måter. 

- Men vi kan gjøre hva vi vil, så lenge vi finner den passende forretningsmuligheten og sjansen for et marked. Hvis det er hos Apple, da gir vi ut noe der, sier Dan Houser.

Etter lanseringen av «Grand Theft Auto IV» kom det to utvidelser - fullspekkede episoder som introduserte oss for nye karakterer, men med en handling som også sveipet innom den fra «GTA IV»-hovedhistorien.

For ett års Xbox 360-eksklusivitet punget Microsoft ifølge ArsTechnica ut 50 millioner dollar for å kunne gi ut «The Lost and Damned» og «The Ballad of Gay Tony» først.

Kanskje et eksempel på en «forretningsmulighet», som Dan Houser omtaler i det ferske IGN-intervjuet?

- Plenty av kraft igjen i PS3 og 360

I samme slengen blir Houser også spurt om Rockstar ikke var fristet til å vente litt, for å lansere «GTA V» til de neste konsollene fra Microsoft og Sony.

Enkelte snakker om begrensningene hos den nåværende maskinvaren. Vi føler ikke det er mange begrensninger.

- Vi føler vi kan lage imponerende saker, og gjøre det for et stort publikum.

- Det er plenty av kraft i disse maskinene, sier Houser til IGN og sikter til PS3 og Xbox 360.

«Grand Theft Auto V» blir lansert til våren, og kommer til PlayStation 3 og Xbox 360.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3