Her er «GTA V»-traileren vi har ventet på i ett år

Kruttrøyken senker seg over Los Santos.

14. november 2012 17:16

(PressFire.no): Det siste døgnet har Rockstar Games telt ned til slippet av den andre filmsnutten fra «Grand Theft Auto V».

Denne følger opp den første traileren som ble servert for litt over ett år siden, der vi fikk se deler av lekegrinden: spillbyen Los Santos.

Rockstars versjon av Los Angeles og områdene rundt.

Den nye traileren, sluppet løs onsdag ettermiddag, ser du i denne saken.

Fokus på familieforhold

Her ser vi at det blir et fokus på familieforhold, og at det er duket for intriger av veldig personlig art. Fra før vet vi at det blant hovedpersonene er forskjellige motiver for å velge seg til en kriminell karriere, og at de tre i fokus har ulik erfaring på feltet.

Når det gjelder frihet, blir denne stor. Akkurat som forventet.

Vi ser i traileren at du blant annet kan hoppe ut av et fly, eller ta snarveien i fallskjerm. 

Trøbbel med tenåringsdatteren

Hvis en trenger avveksling fra storbyen, ser vi også at du kan hoppe inn i et propellfly og frese gjennom frodige dalstrekker. Når det gjelder det maritime, skimter vi en av figurene mens han henger etter masta på en seilbåt.

Som tidligere i serien får vi også sjansen til å klatre oppå et tog. Ett av to tog krønsjer og krasjer noe voldsomt – men vår mann hopper av like før det er for seint. 

I «GTA»-sammenheng har det vært vanlig at konfliktene bygges rundt iltre, gjeldstørste gjengmedlemmer. Denne gang er det i tillegg duket for støy på hjemmebane, med tenåringsdøtre som har tribaltatoveringer like over bukselinningen - og som ikke kjenner til begrepet «innestemme».

Omgivelsene i dette filmklippet suser avgårde, raskt, men vi rekker å se både blodige barslagsmål på landet – og intense storbyer hvor smogen er til å ta og føle på.

Også noe for motocross-entusiaster

I «GTA»-serien har det blitt skapt en forventing om et bankran eller to, og femmeren er ikke noe unntak. Tilsynelatende får vi anledning til å sprenge velv selv, og rapplere ned utsiden av skyskrapere på vei ut.

Kanskje et svar på den flotte starten i «Saints Row: The Third», som kom i fjor, et spill med ambisjoner om å måle krefter med Rockstars serie.

Motocross-entusiaster får også sitt, med skitne og støvete baner, både i og utenfor konkurranse. Og jagerflyet er selvsagt på plass.


Hils på tre kriminelle herrer

Game Informer kunne i forrige uke avsløre at vi får spille som tre hovedpersoner, og får bytte mellom disse sømløst ut i fra hvilke egenskaper de besitter – og hva det aktuelle oppdraget krever.

Disse tre herrene heter Michael, Trevor og Franklin.

Rockstars Sam Houser, én av grunnleggerne av dette spillstudioet, fortalte Game Informer at de etter «GTA IV» og «Red Dead Redemption» måtte tenke nytt. Og større.

- Vi kom opp med konseptet om å gjøre det hele som i episoder, med tre personer, sa Houser.

Hva med en svømmetur - eller trives du best i lufta?

Det blir mye mer å utforske i «GTA V» enn noen av de tidligere spillene fra denne kanten. Overfor Game Informer ble det hevdet at dette nye skal bli større enn «GTA: San Andreas», «GTA IV» og «Red Dead Redemption» – til sammen.

Ikke bare kan du utforske Los Santos, men også ta en svipptur til en militærbase, oppleve vill natur i områdene rundt storbyen – eller utforske under vann.

NB! Alle bildene i denne saken er hentet fra den nye traileren.

«Grand Theft Auto V» lanseres til Playstation 3 og Xbox 360 i løpet av våren.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3