Vil bruke «GTA V» til å selge musikk

- Unik mulighet, sier EMI.

24. januar 2012 10:19

(PressFire.no) Helt siden «Grand Theft Auto III» har radiokanalene i spillet vært en viktig del av spillopplevelsen. Det ble også en viktig arena hvor musikkselskapene kunne gi oppmerksomhet til katalogen sin.

Det kommer frem av et intervju EMI-sjefen nylig gjorde med Music Week.

- Over årene har «Grand Theft Auto»-serien gitt EMI Music Publishing en unik mulighet til å eksponere noen gjemte juveler fra katalogen vår som ellers kanskje ikke hadde landet i spill-verdenen, sa han ifølge mcvuk.com i siste nummer av Music Week.

- Vi ser frem til å jobbe med Rockstar Games på fremtidige versjoner av denne fantastiske serien og samtidig gi tilbake til musikerne.  

Rockstar Games har avduket det femte spillet i «Grand Theft Auto»-serien, men har ikke avslørt en utgivelsesdato enda.

Flere artister har opplevd positiv eksponering ved å ha musikken sin i spill, også norske artister.

- EMI har i en årrekke hatt flere av våre norske artisters musikk lisensiert ut til spill, blant annet i forskjellige versoner av «Fifa» og i «GTA IV». Vi har også artister som har fått musikken sin oversatt til «simsk» i «The Sims spillene». Spill kan være en ypperlig måte for band og artister å få oppmerksomhet og større fanbase på, spesielt i utlandet, forteller salgssjef i EMI, Aslak Klever, til PressFire.

Animal Alpha fikk mye oppmerksomhet etter at de var med i «Burnout 3», noe som skjedde gjennom en Urørt-konkurranse. Også Røyksopp fikk eksponering gjennom snowboardspillet «SSX 3».

Men det er kanskje Datarock som har fått mest plass i storspill – de hadde musikk i både «Grand Theft Auto IV», «Fifa Street 3», «The Sims Fritid», «Madden NFL 08», «NHL 08», «NBA Live 08», «Need for Speed ProStreet».

I fjor fikk britiske «The Heavy» mye oppmerksomhet etter at låten Short Change Hero var med i en trailer for «Batman: Arkham City», mens den franske artisten Woodkid i sommer fikk enormt mye oppmerksomt for låten Iron etter at den var med i en «Assassin’s Creed: Revelations»-trailer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3