Det tok sin tid, men PlayStation 4 får endelig sin første store oppdatering

Hils på firmware 1.70.

25. april 2014 14:30

(PressFire.no): Vi har kjent til oppdatering 1.70 en stund, da Sony har snakket om den i over en måned.

Det har imidlertid tatt tid å få den rullet ut, men endelig skjer det: Den europeiske PlayStation-avdelingen har nå bekreftet at firmwaren vil slippes neste onsdag, den 30. april.

Er det noe å bry seg om? Ja – oppdateringen inneholder en god del nye funksjoner og etterlengtede fikser, og er den første virkelig omfattende patchen for PS4 siden maskinen ble lansert i fjor høst.

Mer sosialt

Det fokuseres på deling av video, først og fremst legger oppdateringen til et videoredigeringsprogram kalt Sharefactory, som vil la deg klippe sammen opptak, legge til diverse grafiske effekter, kommentere via PlayStation-kameraet, ha med egen musikk og lignende.

Skrur av sperre

Enda hyggeligere er at Sony vil la deg skru av HDCP-sperren på konsollen. Det er en kopibeskyttelse bygget inn i HDMI-standarden som gjør det vrient å ta opp video direkte fra konsollen.

Nå vil du kunne koble til diverse eksterne opptakere rett til HDMI-porten og ta opp spillvideoer som er mye lenger enn de 15 minuttene du kan lagre internt på maskinen, samt har mye bedre kvalitet.

Last ned på forhånd

En ny funksjon som også kommer, urelatert til video, er støtte for forhåndslasting av spill. Litt som på Steam – man skal kunne laste ned filene til et spill man har forhåndsbestilt før det lanseres, og ha de liggende klare til spillet låses opp på lanseringsdatoen.

Det er fortsatt mange funksjoner PS4-eiere etterlyser, og som Sony ikke uttaler seg om i denne omgang.

Selskapet hadde imidlertid nylig en spørreundersøkelse der det sjekket interessen for spesifikke forbedringer, som vennevarslinger, bedre matchmaking, bedre chat og lignende. Ingen konkret informasjon om når dette kommer foreligger så langt.

Microsoft har på sin side vært svært aktive med å rulle ut store oppdateringer til Xbox One, som nå er mye mer komplett enn den var ved lansering.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3