Det er klart for kvinnefotball i «FIFA 16»

– Vi gleder oss til å se reaksjonene.

28. mai 2015 17:11

(PressFire.no): EA Sports annonserte i dag sitt neste «FIFA»-spill, og gjør det på en ny måte i forhold til hvordan slike avdukinger vanligvis skjer.

Hver høst kommer det en slik oppdatert fotballpakke, med nye lag og drakter, og enkelte nyvinninger i måten spillet på matta foregår. Det er oftest innovasjoner knyttet til bedre animasjoner, forbedrede driblinger eller smartere målvakter som markerer et slikt første PR-push. 

Men ikke i år.

EA har nå bestemt seg for endelig å inkludere damefotballen. 12 kvinnelandslag blir spillbare i høstens «FIFA 16».

Alex Morgan fra USA.

På tide, EA?

I dag gikk Electronic Arts med den første dosen informasjon om «FIFA 16», og der er utelukkende kvinnene i fokus. Samtidig varsler utvikleren at det serveres mer om «FIFA 16» i forbindelse med EAs pressekonferanse på den store E3-spillmessa 15. juni.

Neste uke sparkes fotball VM for kvinner i gang i Canada. Dette er også hjemlandet til EA Sports-spillskaperne, og timingen er neppe tilfeldig.

Dette har kanskje vært et pinlig tema for spillskapere, også EA Sports, all den tid kvinnefotballen har vokst i omfang og popularitet. Ubisoft fikk også disse spørsmålene i fjor – da det viste seg at det ikke var mulig å velge en kvinnefigur i flerspillerbiten av «Assassin’s Creed Unity».

«Det ble for dyrt og vi hadde ikke nok tid», var den første offisielle forklaringen fra «Assassin’s Creed»-spillskaperne. Tidsklemma, og «et helt nytt nivå av kompleksitet i produksjonen», var det en av produsentene for dette spillet pekte på da PressFire spurte under E3-spillmessa i fjor. 

Ubisoft har kanskje merket seg tilbakemeldingene, for i nye «Assassin's Creed Syndicate» er det mulig å spille både som mann og kvinne.

Fra motion capture-studioet til EA.
Fra motion capture-studioet til EA.

Stort for EA Sports

EA Sports’ fotballsjef, David Rutter, er tydeligvis fornøyd med å endelig kunne inkludere damefotballen.

Å få med noen av de beste kvinnespillerne og kvinnelagene i verden er stort for EA Sports, og vi er begeistret over å kunne gi alle spillerne en ny måte å spille på, sier han i en pressemelding.

Noen av de største navnene innen kvinnefotballen er blitt scannet i motion capture-studioet til EA Sports i Vancouver, Canada. Det skal ikke være forskjellsbehandling i gjengivelsen av spillerne på den virtuelle banen.

Disse fire bidrar til at animasjonene,
spillestil og utseende blir
autentisk i spillet, mener EA Sports.

Fire toppspillere fra det amerikanske landslaget, Sydney Leroux, Abby Wambach, Alex Morgan og Megan Rapinoe, har vært på Vancouver-visitt. Disse bidrar ifølge EA Sports til at animasjoner, ferdigheter, løp og bevegelser skal bli realistisk gjengitt i spillet.

– Vi sørger for at spillerne får en autentisk opplevelse når de spiller med kvinnelandslagene, takket være de innovative verktøyene for spillergjengivelse og den sofistikerte spillplattformen vi fortsetter å utvikle i «FIFA 16», sier Rutter.

Spillet kommer lanseres 26. september, bekrefter utgiveren i dag, og det kommer til PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One og pc.

Avspark for «FIFA 16» skjer
26. september.

Sverige er med, Norge mangler

Norge er ikke med i startoppstillingen, men det er söta bror søster.

«FIFA 16» får en ny kick off-modus der 12 kvinnelandslag er representert. Det dreier seg om Australia, Brasil, Canada, Kina, England, Frankrike, Tyskland, Italia, Mexico, Spania, Sverige og USA.

Disse landene representeres i en ny form for offlineturnering, og i vennskapskamper i nettspilling.

Abby Wambach, spiss på det amerikanske landslaget, er spent:

– Vi gleder oss skikkelig til å se oss selv i spillet, men enda mer til å se reaksjonen fra fansen og alle som følger laget vårt, som kanskje ikke hadde forventet noe som dette fra EA Sports, uttaler hun i pressemeldingen.

Du kan se den første traileren fra «FIFA 16» i videovinduet. Mer om spillet er forskuttert til E3-pressekonferansen til EA, mandag 15. juni. Her på PressFire kan du også i år følge alt fra E3 direkte, og få servert intervjuer, nyheter og annet stoff gjennom denne uka.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3