Denne spillkassetten ser ut som den er klar for søpla

Men kan bli solgt for over 100 000 kroner.

27. januar 2014 11:47

(PressFire.no): Da Nintendo inviterte til VM i 1990, trykket de samtidig opp 116 spesielle kassetter med tre minispill på. 26 av dem i en spesiell gullversjon, 90 allminnelige grå.

I ettertid har NES-kassettene blitt noen av de mest yndete samleobjektene i spillverden, og jevnlig blitt omsatt for formidable summer.

Ebay-brukeren «muresan» prøver å selge sin noe slitne utgave i disse dager. Til tross for at etiketten er flerret av og noen har skrevet «Mario» med kulepenn over den, antas det at spillet kan gå for over 100 000 norske kroner.

Mulig tullebud

I skrivende stund er auksjonen avsluttet med et vinnerbud på mer enn 99,900 dollar, eller rett over 614 000 norske kroner.

Til tross for at flere av de mest aktive budgiverne har positive tilbakemeldinger og utallige handler bak seg, er det en betydelig fare for at et tullebud vant.

Det til tross, skal tre lignende kassetter hver ha gått for mellom 100 og 130 000 kroner i tidsrommet 2007 til 2009. Det skriver Polygon.

Miljøet har for øyeblikket ikke oversikt over hvor mange av de 116 originaleksemplarene som fortsatt er i sirkulasjon, noe som gir dem en uklar verdi.

Mysteriespill

Enda vanskeligere blir det å sette en prislapp på den nyauksjonerte utgaven uten etikett, siden den følgelig også mangler nummereringen på merkelappen.

– Denne er kjent som den sagnomsuste «Mario-kassetten», siden noen for lenge siden skrev på den uten å ane hva de satt med.

– Den funker likevel fint, og kan bli verdt mye mer om noen skaffer seg vitenskapelig hjelp til å finne ut hvilket nummer den har, skriver selgeren på auksjonssiden.

Han har oversikt over hvem som har eid den siden 1998. Da tilhørte den faktisk en nordmann med kallenavnet «Thomaser».

Lukrativt marked

Utvalgte samleobjekter fra sytti-, åtti- og nitttallet har gått for enorme summer blant spillere de siste årene.

I 2012 byttet det supersjeldne Atari 2600-spillet «Air Raid» hender for over 185 000 kroner. Da skal eieren ha hatt det i skapet i nærmere 30 år uten å ane det.

Også maskinvare kan blåse en trivelig bris over banksaldoen. Eksotiske utgaver av Commodore 64-maskinen går for flere titalls tusen kroner.

De aller største summene finner man derimot i litt mer plasskrevende kolleksjoner. Som da den franske jusprofessoren Sylvio Hodos innkasserte over syv og en halv million kroner for sin gigantspillsamling. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3