Gammelt ræl fra 1982?

Dette supersjeldne spillet ble solgt for over 185 000 kroner.

6. november 2012 18:39

(PressFire.no): Det er liten tvil om det finnes «gull» på loft og i kjellere rundt om kring. I spillbransjen finnes det flere sjeldne godbiter som har gått for skyhøye priser.

Nå har en mann fra Pomona i California, USA funnet en kjøper av det eneste kjente komplette eksemplaret av «Air Raid» fra 1982 til Atari 2600 for svimlende 33 433 dollar, eller over 185 000 kroner.

Det overgår selv eksemplaret som i 2010 ble solgt for 31 600 dollar, men inneholdt kun boksen og spillet.

Lå i et skap

Selgeren forteller at han fikk spillet etter at han på tidlig åttitallet jobbet i et apotek som hadde videospill i fotoavdelingen han var ansvarlig for.

Spillet skal ha ligget i et skap helt frem til midten av nittitallet når sønnen ble nysgjerrig på hva det kunne være. Men etter at gutten bare minutter senere mistet interessen, ble det puttet tilbake i skapet.

Det var først når selgeren ble oppmerksomhet eksemplaret som ble solgt i 2010 at han begynte å lure på hvor dette spillet befant seg.

Med litt hjelp klarte han til slutt å finne frem til det komplette eksemplaret, inkludert boksen, spillet og instruksjonsboken.

Eneste kjente eksemplar

Atariage.com, som spesialiserer seg på Atari-produkter, har fått fotografier i høy oppløsning og har bekreftet at dette i skrivende stund er det eneste eksemplaret de vet om som er komplett.

Selgeren skriver videre at spillet vil bli levert på døra innen 160 kilometers radius.

«Air Raid» ble produsert i et ekstremt begrenset opplag og var det enste spillet spillselskapet Men-A-Avision laget.

Det ble sluppet til Atari 2600 i 1982 og er svært ettertraktet av samlere, tydeligvis.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3