Del Toros «sinnssyke» spilldrøm knust

«Insane» er kansellert.

7. august 2012 09:45

(PressFire.no): Hardt pressede THQ har nå bestemt seg for å kansellere prestisjespillet «Insane». Det kommer fram i forbindelse med en finansiell redegjøring for siste kvartal.

Filmregissøren Guillermo del Toro («Pan’s Labyrinth», «Hellboy») ble likevel ikke regissør for «Hobbiten»-filmene, en rolle han lenge var tiltenkt.

I slutten av 2010 annonserte han i stedet sitt ambisiøse og skrekkelige «Insane» - et prosjekt det naturlig nok var knyttet store forventinger til.

Del Toro beholder rettighetene

Planen var å lage en trilogi, og det første spillet skulle ut i løpet av 2013.

Spillselskapet har det siste året kjempet for å gjøre økonomien sunnere. En stund var aksjeverdien godt under én dollar, og THQ risikerte å bli kastet ut fra børsen.

Sparetiltakene har til nå medført at 240 ansatte har mistet jobbene sine – og flere spillprosjekter er kansellert.

Del Toro beholder rettighetene til «Insane», noe som betyr at han står fritt til å kurtisere andre spillutgivere eller finne alternativ finansering.

Det er usikkert hva skjebnen til den tidligere «Assassin's Creed»-toppen blir, som hoppet av Ubisoft-karusellen for å lage et storspill for THQ. Patrice Désilets' prosjekt har det foreløpig vært stille rundt. I mai ble det kjent at THQ har skrapet «Devil’s Third», actionspillet som var under utvikling hos Tomonobu Itagaki («Ninja Gaiden»).

- Økt fokus på kjernespill

Den ferske spillsjefen hos THQ, Jason Rubin, kunne fortelle at de i fremtiden kommer til å satse langt mindre på Facebook- og mobilspill.

- Ved å kansellere disse prosjektene som ligger utenfor vår kjernevirksomhet, føler vi at økt fokus på våre viktigste spill, sa Rubin ifølge Eurogamer.

Tegnebrettspillet «uDraw» var en av de viktigste bidragsyterne til at THQ gikk på en stjernesmell i fjor. «Saints Row: The Third» balanserte regnskapet og ble en av de største THQ-salgssuksessene.

De tre spillene har solgt over 11 millioner eksemplarer, og de nedlastbare utvidelsene har gitt klingende mynt i den skrapede kassa.

Sterk start på 2013 for THQ

Selvsagt var noe av det første Rubin gjorde da han tok over som spillsjef etter Danny Bilson i sommer, å forsikre at det skal satses hardt på «Saints Row».

En planlagt nedlastbar utvidelse – kalt «Enter the Dominatrix» – blir i stedet overført til en fullblods «Saints Row»-oppfølger neste år, bekreftet THQ.

I løpet av det neste halvåret kommer flere sterke spill fra THQ, som selskapet håper skal få de ut av den økonomiske sumpen:

Først «Darksiders II» (21. august), tidlig neste år slippes «Metro: Last Light», «Company of Heroes 2» og «South Park»-rollespillet fra Obsidian.

FOTO (hovedbilde): Reuters.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3