«Command & Conquer» får enspiller likevel

- Vi hørte høyt og tydelig at det var viktig for folk.

10. september 2012 10:50

(PressFire.no): «Command & Conquer: Generals 2» lå an til å bli et tradisjonelt avsnitt i EAs legendariske strategispillserie, før det etter hvert ble omsmidd til en «free-to-play» spillsentral under navnet «Command & Conquer».

Det mest kontroversielle aspektet av hamskiftet var at EA og BioWare Victory gikk med planer om å kappe enspillerdelen - og gjøre opplevelsen fullstendig nettbasert. 

Nå skal utgiverne ha snudd på femøringen, og åpnet mulighetene for en ren enspillerdel likevel.

- Det fine med «free to play»-modellen er at vi kan justere og tilpasse spillet etter hva vi blir fortalt, i stedet for «sorry, vi er to måneder unna utgivelsen og det blir som det er», skildrer EAs spillsjef Frank Gibeau til Polygon

- Et tveegget sverd

«Command & Conquer» er et uvanlig krumspring i «free to play»-markedet fra en storutgiver, fordi det skal ha den samme teknologien og grunnmuren som et stort butikkspill.

- Jeg skjønner at «free to play» er et digert, tveegget sverd, fordi publikum tror at det er humbug. Det er det vi forsøker å endre på, er EA-toppens appell til fans.

Strategispillet bygger på den svenskutviklede Frostbite 2-motoren, som har gitt EA-spill som «Battlefield 3» og «Need for Speed: The Run» sitt kritikerroste utseende.

Dette blir første gang EA prøver en slik forretningsmodell for storutgivelsene sine. Det gedigne MMO-et «Star Wars: The Old Republic» skal likevel gå over til denne betalingsformen i høst.  

Blandingshistorie

«Command & Conquer» kommer i første omgang med en kampanjedel som bygger på historien fra «Command & Conquer: Generals».

Her slåss de tre fraksjonene USA, Kina og The Global Liberation Army om verdensherredømme i et samtidssenario. Med tiden skal utviklerne bygge på sentralen med flere spill og avsporinger.

Spillsjefen forteller Polygon at de kommer til å blande inn enheter fra andre deler av serien som «Red Alert»- og «Tiberium»-utgivelsene.

- Du kommer til å se noen ting som tilhengerne har spurt om i årevis. Man ser jo disse diskusjonene om at «denne stridsvogna i Red Alert er bedre enn denne stridsvogna», lokker Gibeau.

«Command & Conquer» skal utgis neste år en gang, først og fremst til Windows.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3