«Call of Duty»-salget peker nedover

Forklarer svikten med «konsollforvirring».

7. november 2013 17:41

(PressFire.no): I går serverte Activision pressemeldingen der de fortalte om storsalg av «Call of Duty: Ghosts».

I løpet av det første døgnet har «Ghosts» blitt omsatt for én milliard dollar – til butikker, fortalte utgiveren.

Er «GTA V»-salgsrekorden egentlig knust av «Call of Duty», selv om tallene fra utgiveren peker på det? Activision vil foreløpig ikke si noe om salget over disk. Grunnen er ifølge økonomisjefen i selskapet, Dennis Durkin, at det er for mye forvirring med nye og gamle konsoller og uvante kjøpsvaner denne høsten. 

- Som vi har fortalt i mer enn ett år; overgangen til nye konsoller er flyktig og vanskelig å spå, og dette året er ikke annerledes, sier Durkin.

Mange kunder lider rett og slett av «nestegenersjonsusikkerhet», tror Activision. Hvilken versjon av «Ghosts» skal man velge - til dagens maskiner eller PlayStation 4/Xbox One?

Nedgang i «CoD»-salget

- Vi har bekreftet at vi har sendt «Call of Duty: Ghosts» til butikkene, pålydende verdien én milliard dollar til første salgsdag, på verdensbasis – [tallet er] basert på gjennomsnittlig engrossalg, oppklarer Dennis Durkin.

Som forespeilet er dette tallet lavere sammenlignet med i fjor på grunn av overgangen til nye konsoller og digital distribusjon, forklarer Durkin ifølge CVG.

Budskapet i gårsdagens positivt ladede pressemelding er dermed ikke kun strålende nyheter.

Salgstallene peker nedover sammenlignet med fjorårets «Black Ops II». Dette spillet hadde verdensrekorden, med 500 millioner dollar i salg første salgsdøgn, inntil «Grand Theft Auto V» ble lansert i forrige måned.

Rockstar Games-spillet sopte inn 800 millioner dollar på bare 24 timer.

«Call of Duty: Ghosts» omsatte for én milliard dollar på like mange timer. Vi antar Rockstar og Activision nå må krangle med Guiness World Records om hvem som er mest populære – eventuelt legge fram grundigere dokumentasjon de nærmeste ukene.

Activision gleder seg til «Black Friday»

Dennis Durkin mener lanseringen av de nye konsollene – PlayStation 4 og Xbox One – vil tegne et enda penere bilde i styrerommet til Activision.

- I år blir salgskurvene annerledes enn tidligere år på grunn av flere lanseringer av ny maskinvare senere denne måneden, flere dager mellom lanseringen [av «Ghosts»] og det store salgsvolumet «Black Friday» representerer.

«Black Friday» er i hovedsak en amerikansk tradisjon som for alvor markerer sesongstart av julegaveshoppinga. I år er «Black Friday» den 29. november. Da vil både PlayStation 4 og Xbox One være i handelen i USA.

Det er effekten av denne handelen Durkin er spent på.

Nytt «Call of Duty» på vei

Toppsjefen i Activison, Bobby Kotick, har nylig fortalt investorer om planene for neste år.

Vi vet allerede at «Diablo III» kommer til PlayStation 4 i 2014. Kotick understreker ifølge VG247 at det også kommer mer innhold til seiglivede «World of Warcraft» - i tillegg til en «Diablo III»-utvidelse.

Activision har, ikke overraskende, allerede forskuttert at det kommer et nytt «Call of Duty» neste høst:

- Vi forventer også å lansere nye «Call of Duty»- og «Skylanders»-titler, i tillegg til vårt nye spill - potensielt en serie - med Bungie: «Destiny», har Kotick forklart investorer om 2014-planene.

Vi kommer også til å utvikle «Call of Duty Online» sammen med vår partner TenCent ment for et voksende kinesisk marked, i tillegg til Blizzards «Heroes of the Storm».

- I løpet av det kommende året vil vi fortsette å investere klokt i serier i verdensklassen, og utvide vårt globale fotavtrykk, heter det fra direktøren.

Han understreker overfor investorene at Activision i finansårets tredje kvartal har overgått egne forventninger – og det er særlig «Call of Duty: Ghosts» og «Skylanders Swap Force» som har bidratt til dette.

I tredje kvartal av 2013 tjente Activision 691 millioner dollar, det er en nedgang på 18 prosent sammenlignet med fjoråret, skriver VG247.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3