Black Eyed Peas tas til retten

Ubisoft føler seg snytt av spillavtale.

17. oktober 2012 10:46

(PressFire.no): Da Ubisoft samarbeidet med popgruppa Black Eyed Peas om musikkspillet «The Black Eyed Peas Experience», inngikk de angivelig en avtale om flere spill.

Nå mener den franske spillutgiveren at superstjernene brøt avtalen. De vil ha én million dollar for tapte inntekter og utviklingskostnader.

- Siden mars 2012, og på tross av Ubisofts gjentatte forespørsler, har BEP Music brutt kontrakten ved å unnlate å godta eller avvise iOS-spillet, lyder søksmålet, ifølge Courthouse News.

Stadige konflikter

Den innledende avtalen skal ha nevnt at Black Eyed Peas må ta stilling til utvikling av nye spill innen ti dager etter Ubisofts forespørsel. Det er kjernen i rettstvisten.

Popstjerna Beyonce er midt i en lignende rettsprosess med spillutvikleren Gate Five. Musikeren skal ha kansellert et spillprosjekt midt i utviklingen, og kostet 70 mennesker jobben rett før jul.

På den andre siden har vi også sett at flere kjente musikere tar spillselskaper til retten. Gwen Stefani og No Doubt inngikk nettopp et forlik med Activision om bruken av dem i «Band Hero».

Guns 'n Roses-stjerna Axl Rose har til gjengjeld ikke fått en konklusjon på sitt søksmål mot samme selskap, etter at de benyttet ekskompisen Slash i «Guitar Hero III».

«The Black Eyed Peas Experience» er et musikkspill hvor man både synger og danser etter bandets velkjente musikk ved hjelp av bevegelseskontrollere og mikrofoner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3