Beyoncé må møte spillutvikler i retten

Hevder popstjernas nykker sendte 70 personer ut i arbeidsledighet, en uke før jul.

13. mai 2012 14:47

(PressFire.no): For et års tid siden ble det kjent at spillutvikleren Gate Five saksøker popstjerna Beyoncé Knowles for 100 millioner dollar (nærmere 600 millioner kroner med nåværende kurs).

Stjerna var hyret inn av studioet for et samarbeid om dansespillet «Starpower: Beyoncé». Hun skal ha trukket seg fra prosjektet, uten forvarsel og utenfor avtalen, da utviklerne ikke umiddelbart kunne innvilge et «helt nytt og urimelig krav for kompensasjon som hun ville ha».

Ifølge Vulture, som siterer sakspapirene, var avtalebruddet så skittent at det ledet direkte til at 70 mennesker mistet jobben. Gate Five opplevde det som et «innfall» fra stjernas side.

- Hun gjorde et kontraktbrudd som var så ufølsomt at hun ødela Gate Fives forretning, og gjorde 70 mennesker arbeidsledige en uke før jul, skriver de.

Les også: Justin Bieber saksøkes – av «Joustin’ Beaver».

Søksmålet har fått grønt lys

Nå har rettsvesenet på Manhattan anerkjent søksmålet mot Beyoncé, hvilket betyr at popstjerna må møte i retten. Det skriver New York Post.

Advokatene til Beyoncé hevder på sin side at stjerna hadde all rett til å forlate prosjektet, fordi studioet ikke skal ha hatt finansieringen i orden.

Det stemmer at det ble problemer med finansieringen,  men Gate Five mener det var Beyoncé selv som skremte bort deres støttespillere da hun kom med sine stive, nye krav om kompensasjon.

Ikke minst skal de ha avtalt å skrive under med en ny støttespiller den 6. desember 2010. Beyoncé trakk seg den 3. desember, tre dager før møtet skulle finne sted.

Det plutselige bruddet er årsaken til at retten, ved dommer Charles Ramos, gir grønt lys til å hanke inn popstjerna til å snakke for seg.

Ville gjerne laget «Guitar Hero»

Beyoncé har tidligere røpet en viss spillinteresse, blant annet en forkjærlighet for «Guitar Hero» (det vites ikke om hun også spiller Halo, Halo, Halo ... )

Hun sa for tre år siden at hun mer enn gjerne ville være med på en Beyoncé-versjon av et slikt spill:

- Definitivt. Jeg ville elsket tanken på andre som spiller til mine sanger. Jeg har faktisk spilt noen karaokespill med de gamle Destiny’s Child-låtene. Det er morsomt, for jeg får ikke bra poengsummer. «Hvordan er det mulig», liksom?  

«Starpower: Beyoncé» synes hun derimot ikke å ha vært like ivrig på.

Foto: Dennis Van Tine / Stella Pictures


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3