Beyoncé debuterer på Nintendo

Denne våren lanserer Nintendo sin nye DSi med drahjelp fra selveste Beyoncé. Hun snakket nettopp ut om sine favorittspill.

19. mars 2009 11:49

Beyoncé, godt hjulpet av sin far/manager Mathew Knowles, har definitivt nese for god business. Enten det inkluderer å ta med Ronald McDonald på turné med Destiny’s Child og spille inn junkfoodreklame, eller se seg ut verdens mektigste og mest innflytelsesrike person innen amerikansk musikkindustri som sin make.

Vi påstår ikke at det er noe uggent og unaturlig over forholdet til Beyoncé og 12 år eldre Jay-Z. På ingen måte, men det skader vel ikke at ting ble som det ble – verken for kontoen eller karrieren?

BEYONCÉ, EN GAMER!

Litt av det samme kan man si om samarbeidet mellom Beyoncé Knowles og Nintendo: saldoen har neppe krympet.

Se video av Beyoncé på filmsettet.

Den nye håndholdte DSi-konsollen slippes i april, og popstjernen er ute for å markedsføre spillet «Rhythm Heaven» – opprinnelig sluppet eksklusivt til GBA i Japan og som består av musikalske minispill.

I europa vil dette spillet få tittelen «Rhythm Paradise».

Beyoncé bidrar med musikk i spillet.

Les også: Lanseringsdato for DSi offentliggjort.

I et ferskt intervju med Entertainment Weekly forteller stjernen mer om sitt forhold til spill, og avslører at hun har brukt mye tid på Mario og «Guitar Hero».

EW fikk noen minutter med Beyoncé på settet der hun spilte inn en ny reklamefilm for DSi-spillet.

- Hva er noen av dine favorittspill?

- Jeg liker alle Wii-spill, og elsker «Guitar Hero». Dette («Rhythm Paradise») minner meg litt om den portable «Guitar Hero», noe som er supert for jeg vil ikke bære rundt på en diger gitar! Som barn spilte jeg «Tetris». Jeg liker til og med «BrickBreaker» på BlackBerry.

- Er du best i «Guitar Hero» eller på ekte gitar?

- «Guitar Hero»! På et punkt lærte jeg meg å spille gitar, kanskje for 10 år siden. Jeg skrev «Dangerously in Love» på gitar. Jeg er veldig opprørt over meg selv for å ha gitt opp (gitaropplæringen – journ. merk.).

- Ville du noen gang vurdere å lage din egen Beyoncé-versjon av «Guitar Hero» eller «Rock Band», som andre artister har gjort?

- Definitivt. Jeg ville elsket tanken på andre som spiller til mine sanger. Jeg har faktisk spilt noen karaokespill med de gamle Destiny’s Child-låtene. Det er morsomt, for jeg får ikke bra poengsummer. «Hvordan er det mulig», liksom? (latter).

- Hva var ditt første videospillsystem du hadde som liten?

- En Nintendo. Jeg spilte «Super Mario Bros.». Vi fikk ikke lov å spille etter klokka 9, men jeg sneik meg til å spille hele kvelden. Jeg elsker det spillet!

- Når er det du spiller mest?

- Jeg er veldig travel, men jeg har alltid tid sittende rundt på sett, på turnébussen eller fly. Vanligvis bruker jeg den tiden på forretninger og andre ting, men noen ganger er det nødvendig å koble ut fra alt det. Da gir jeg meg selv litt tid.

«Rhythm Paradise» lanseres samtidig med Nintendo DSi 5. april i USA. I Norge slippes den nye konsollen 3. april.

Se Japansk tv-reklame av originalspillet, «Rhythm Heaven»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3