Dato for DSi bekreftet

Tredje generasjon av Nintendos håndholdte blir lansert her til lands to dager før i USA.

19. februar 2009 09:32

I en pressemelding sendt ut av Nintendo, blir lanseringsdatoen i Europa bekreftet til 3. april. Du kan altså få kloa i den nye DS-modellen to dager før amerikanerne kan, som må vente til 5. april. 

DSi ble først lansert i Japan i november.

Prisen i USA vil ligge på rundt 170 dollar, noe som tilsvarer cirka 1200 kroner. Hva den kommer til å ende opp å koste i Norge er enda ikke bekreftet, men forvent en del mer enn de 1200 kronene.

I England har de annonsert en pris på 149,99 pund (i overkant av 1500 kroner).

NYE FUNKSJONER

Den nye modellen lanseres i fargene svart og hvitt og er utstyrt med kameraer - ett på utsiden, og ett plassert på toppskjermen.

Programvaren som følger med gir deg 11 effekter og pekepennen kan også brukes til å tegne på bildet. Spill der man oppfordrer til å bruke kameraene som en aktiv del av opplevelsen vil også bli rullet opp.

Nintendo skriver at lyden er forbedret, i både kvalitet og styrke, mens mange nok vil sette mer pris på muligheten til å laste ned spill og programmer gjennom DSiShop, en variant av WiiWare-kanalen.

Skjermene har også blitt oppgradert og er nå både forstørret (3,25 ”) og lysere, står det i pressemeldingen.

Ett skår i gleden for deg som liker å spille ”Guitar Hero” på DS: Spill som krever tilbehør som settes i GBA-porten vil ikke fungere på DSi. Slotten har nemlig blitt erstattet av en SD-kortinngang.


Nintendo DSi lanseres i Europa 3. april.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3