- Bevegelsesstyrt spilling er søtt

Nintendo og Microsoft holder på å miste dampen, mener Sonys USA-sjef.

11. april 2011 12:15

Sonys USA-sjef, Jack Tretton, sparer ikke på kruttet når han omtaler konkurrentene Nintendo og Microsoft. I et intervju med CNN beskriver han blant annet DS-håndholdtkonsollen på denne måten:

- Vårt syn på «Game Boy-opplevelsen» er at det er et flott verktøy til en barnevakt. Noe som små barn spiller mens de er på flytur, men ikke de over 20 år med et snev av selvrespekt – disse vil ikke ha med seg noe slikt på et fly. De er for gamle for noe slikt.  

- De (Wii og Xbox 360 – journ. merk.) begynner å miste dampen nå, i forhold til å klare å forbli relevante i 2011 og videre fremover.

- Er de seriøse? Hvorfor skulle jeg ha lyst til å kjøpe et spillsystem uten harddisk inkludert? Bevegelsesspilling er søtt, men hvis jeg ikke kan bevege armene mine mer enn 15 centimeter (6 inches), hvordan kan dette egentlig føles som om jeg bedriver presis, bevegelsesstyrt spilling, spør han i intervjuet - med klar adresse til Wii og Kinect.

Vi er overlegne rent teknologisk, mener Tretton

Microsoft har solgt plenty av Kinect-sensorer etter at denne ble lansert i november. 10 millioner før mars, hevder selskapet. Sony har ikke klart å nå de samme tallene med sine Move-kontrollere. Det antas at salget til PS3-utstyret ligger på omtrent det halve, altså fem millioner.

I slutten av november, offentliggjorde Sony at man hadde sendt 4,1 millioner Move-kontrollere til butikker. Da ville man ikke røpe hvordan det faktiske salget gikk, to måneder etter lansering.

Men Tretton mener, ikke uventet, at PlayStation 3 er en mye mer fremtidsrettet konsoll.

- Hvis man skal lykkes med en type levedyktig teknologi i mer enn et tiår, må man levere noe grensesprengende på lanseringen av en ny plattform. Vi er nå inne i PlayStation 3s fjerde leveår og vi er bare så vidt i gang. Teknologien som var såpass banebrytende i 2006, er ekstremt relevant i dag – men fraværende hos våre konkurrenter, sier Jack Tretton til CNN.

PlayStation3 og Xbox 360 har solgt omtrent det samme, det vil si mellom 42 og 43 millioner konsoller, mens Nintendo Wii har en soleklar ledelse med 75,5 millioner solgte konsoller, ifølge tall som Eurogamer opererer med. Når det gjelder håndholdtmarkedet er tendensen også der i klar Nintendo-favør: DS har solgt vanvittige 145 millioner, mens PSP-salget foreløpig ligger på 67 millioner.

Sony avduket sin neste håndholdtkonsoll i januar, foreløpig omtalt som NGP (Next Generation Portable). Det er ventet at verden får vite mer om lanseringsplanene til Sony og kanskje også blir servert en prisantydning under E3-spillmessen i Los Angeles i sommer. Nintendo lanserte sin 3DS-konsoll for noen få uker siden, en spillmaskin som gir deg 3D-grafikk uten at du behøver spesialbriller på nesen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3