«Kinect» setter verdensrekord

10 millioner solgte siden lansering.

10. mars 2011 17:09

Microsoft kan nå fortelle at de har solgt 10 millioner Kinect-sensorer og har i tillegg solgt 10 millioner Kinect-spill siden lanseringen i november.

Dermed setter Kinect-sensoren også rekorden som den raskest selgende elektroniske forbrukervaren noensinne. Mellom slippet i november 2010 og januar 2011 har det blitt solgt 133.333 Kinect-sensorer i gjennomsnitt hver dag, lyder det i pressemeldingen fra Microsoft.

Dette stemmer godt overens med utsagnet fra Microsoft-sjef Steve Ballmer om at de hadde solgt åtte millioner sensorer i januar. Med gode salgstall vil det nok fokuseres på å lansere flere spill til Kinect-sensoren. Noen av titlene som snart kommer, er «The Gunstringer» fra Twisted Pixel og «Michael Jackson The Experience» fra Ubisoft.

NB! PressFire testet «The Gunstringer» i San Francisco nylig. Les om våre inntrykk her.

- Ser vi på alt som skjer fremover er jeg også overbevist om at Kinect går en utrolig spennende fremtid i møte, sier Tony Renstrøm som er Country Lead for Microsoft Retail, Sales and Marketing i en pressemelding.

Andre som har meldt sin interesse for Kinect er blant annet «Buzz»-utviklerne, Relentless Software, som har lagt sin elsk på sensoren. En annen som kunne tenkt seg å lage Kinect-spill er «Gears of War»-sjef Cliff Bleszinski som ikke ville utelukke at et «Gears of War»-spill med Kinect-støtte kan være på trappene da PressFire snakket med han under X11-eventet i San Francisco.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3