Microsoft har «solgt» åtte millioner Kinect

Og ny milepæl for konsollsalget er nådd.

6. januar 2011 10:12

I forbindelse med CES-messen i Las Vegas, fortalte Microsoft-sjef Steve Ballmer at selskapet har solgt åtte millioner Kinect-sensorer, og det på bare 60 dager siden lanseringen av Kinect. Før julesalget for alvor startet, satte Microsoft seg et hårete mål om å selge fem millioner eksemplarer av kamerakontrolleren. Det kan virke som det målet ble nådd.

Ballmer refererer til at Microsoft har sendt åtte millioner Kinect-sensorer ut fra fabrikk og til butikker siden lanseringen av tilleggsutstyret til Xbox 360. Og det på bare 60 dager. Hva som faktisk er solgt til kunder, er uklart.

Men Microsofts Xbox-sjef, Aaron Greenberg, skrev nettopp på sin Twitter at «de ikke opererer med mellomlagre, og at alle Kinect-sensorer de produserer blir solgt». Han mener at det dermed er nesten det samme som å oppgi salgstallene.

NB! Du kan høre hele pressekonferansen til Microsoft fra CES her.

Det oppstår gjerne forvirring når Sony og Microsoft nå kniver om å sende ut det mest rosenrøde budskapet rundt hvordan deres nye kontrollere har gjort det. Bransjeanalytiker Michael Pachter kritiserte disse to selskapene for å villede med unøyaktige tall. Pachter uttalte like før jul at de forsøker å sminke sannheten for å skape økt etterspørsel.

Sony har hittil ikke gitt oss noen oppdatering i forbindelse med CES-messen som startet denne uken, men i slutten av november sendte selskapet ut en pressemelding der man fortalte at 4,1 millioner Move-kontrollere er sendt ut til butikk. Eurogamer anslo den gang det faktiske salget å ligge på 2,5 millioner enheter.

Microsoft benyttet også anledningen under CES til å fortelle at det nå finnes 50 millioner Xbox 360-eiere, og at 30 millioner av disse er aktive medlemmer av Xbox LIVE-tjenesten. Dessuten ble Avatar Kinect annonsert, en ny, sosial tjeneste som lar deg prate med venner i 15 virtuelle miljøer – alt gjort mulig av teknologien i Kinect. Denne tjenesten rulles ut gratis denne våren.

Se fersk CES-video der en virtuell Steve Ballmer demonstrerer Avatar Kinect (fra GameSpot):

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3