Bethesda, Epic og Codemasters «ranet» av hackere

Angrepene rettet mot spillbransjen fortsetter.

14. juni 2011 20:25

Mandag denne uken kommenterte Bethesda endelig ryktene. Bloggen til utvikleren ble hacket i løpet av helgen, og personlig informasjon - som brukernavn, epostadresser og passord - kan ha blitt stjålet.

Dette kommer i kjølvannet av den mye omtalte hackingen av PlayStation Network som har påført Sony en real hodepine i perioden fra påsken til juni, da PS3-eiere endelig kunne bruke alle konsollens onlinetjenester igjen. Og få kloa i noen gratis spill som plaster på såret.

Ingen personlig økonomisk eller finansiell informasjon skal ha blitt frastjålet Bethesda-kunder, men BethBlog ønsker likevel at du endrer passord til andre brukersteder - om du bruker identisk passord.

Hacker-angrepene kommer i kjølvannet av advarslene som ble sendt ut av «LulzSec» fra nettsamfunnet Twitter. En annen tweet tilførte: «Store «lulz» kommer i nærmeste fremtid. Tid for å vise hvordan ting skal gjøres». Nye trusler er særlig rettet mot Bethesda og det nylig lanserte skytespillet «Brink». LulzSec har tidligere tatt på seg ansvaret for hackingen av Nintendos amerikanske nettsider og Sony Online Entertainment.

Også Epic Games, som står bak den populære «Gears of War»-spillserien har vært utsatt for lignende innbrudd. Brukernavn og krypterte passord fra nettsidene og forumene til kan ha havnet på avveie. Epic har sendt ut mail til de det måtte angå, med et nytt passord.

Liknende angrep har i tillegg nylig rammet den britiske utvikleren Codemasters. Epost-adresser, passord, telefonnummer og brukernavn kan ha havnet i klørne på hackere.

I tillegg kan ordrehistorikk og «gamertags» til Xbox 360 havnet på avveie. Som resultat av dette, ble nettsiden til Codemasters tatt ned – noe som også innebærer at det ikke gikk an å registrere VIP-koder til deres nylig utgitte «DiRT 3».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3