«Battlefield 3»-beta, gratis Zelda og tredimensjonale mark

Ukas nedlastbare spillnyheter.

30. september 2011 16:00

Denne uka ble «Battlefield 3»-betaen åpnet for alle, som du helt sikkert har fått med deg. Betaen varer til 10. oktober, så det skulle være rikelig med muligheter til å sjekke ut dette DICE-skytespillet som havner i butikkhyllene 27. oktober.

Betaen kan lastes ned fra Xbox LIVE Marketplace, PlayStation Store eller Origin (pc), og er selvsagt helt gratis. Meningene er delte, for å si det pent, etter at folk har brukt noen timer med dette svært omtalte spillet.

Det er plenty andre digitale spill ute denne uka. Vi pløyer oss som vanlig gjennom noen av høydepunktene. Kanskje finner du noe som frister?

«Sesame Street» og mer «Worms»

Vi starter på Xbox LIVE Marketplace denne gang, og «Worms: Ultimate Mayhem» som koster 1200 Microsoft-poeng (98 kroner). Her endres perspektivet fra 2D til 3D, noe som naturlig nok også åpner opp for helt nye strategiske og spillmekaniske muligheter, frister utvikleren med.

Dette «Worms»-spillet består av 80 brett (alle fra «Worms 3D» og «Worms 4: Mayhem») som du må knekke i enspillerdelen, men inkluderer også muligheten for å spille med andre over Xbox LIVE. Inntil fire spillere kan bryne seg på til sammen fem multiplayermoduser.

Dette spillet kommer også til PS3 litt senere i år.

Demoen til det nært forestående «Sesame Street: Once Upon a Monster» har også dukket opp i XBLA-menyene. Dette er Double Fine (Tim Schafer) sitt forsøk på å lage en interaktiv barnebok, myntet på hele familien. Spillet fikk PressFire muligheten til å teste i forbindelse med X11-dagene i San Francisco tidligere i år.  

Se trailer fra «Worms: Ultimate Mayhem» her.
Se trailer fra «Sesame Street: Once Upon a Monster» her.

Elsker du sverdsvingende rollespill, er det verdt å merke seg at «Might and Magic: Clash of Heroes» og «Dungeons & Dragons: Daggerdale» er på tilbud denne uka. Begge spillene kan handles for 800 Microsoft-poeng (65 kroner), som tilsvarer en rabatt på 33 prosent. Førstnevnte er et godt kjøp, ifølge vår anmelder.

Flere HD-zombier

«Mercury Hg» er sluppet både til PlayStation 3 og Xbox 360. Dette er en direkte oppfølger til «Mercury Meltdown», og byr på balanserende puzzles.

Hovedspillet koster bare 400 Microsoft-poeng (33 kroner), men du kan allerede nå handle en utvidelse om du vil ha ytterligere puzzlerier og nye baner. Enda en nedlastbar pakke er ventet senere i år.

PlayStation Plus-medlemmer kan kjøpe spillet med 20 prosent rabatt.

Se trailer fra «Mercury Hg» her.

Forrige uke ble «Resident Evil 4 HD» lansert på PS3 og Xbox 360, og nå følger «Resident Evil: Code Veronica X» opp. PlayStation 3-eiere kan handle dette spillet med 20 prosents rabatt, om du også har kjøpt «Resident Evil 4 HD» (gjelder til 12. oktober).

Det samme kan PlayStation Plus-kunder, uavhengig av om det nylig har blitt handlet nyoppusset «Resident Evil».

PS3-spillsalg, og nye Move-titler

Det bugner av digi-spill på PlayStation Store. Foruten «Battlefield 3»-beta, «Mercury Hg» og «Resident Evil: Code Veronica X», kan du shoppe «Borderlands: Game of the Year Edition» til kraftig rabatt.

Spillet inneholder de fire utvidelsene som kom i kjølvannet av lansering, og kan nå handles digitalt til under halv pris.

«Max and the Magic Marker» har tidligere blitt lansert til WiiWare, pc/Mac, iOS og Windows Phone 7. Nå har turen kommet til PlayStation 3. Spillet har fått støtte for Move-kontrollerne. (Du kan teste en gratis demo, om du vurderer et kjøp).

Også «Child of Eden» er skreddersydd for Sonys spillmaskin. Denne åndelige oppfølgeren til klassikeren «Rez» startet ferden på Xbox 360, med Kinect-støtte. PS3-versjonen har blitt utstyrt med Move-støtte.

Se trailer fra «Max and the Magic Marker» her.
Se trailer fra «Child of Eden» her.

Det tredje avsnittet i «Arkedo Series» (kalt «Pixel») er lansert, det samme er «Free Realms». Sistnevnte kommer med en valgfri betalingsmodell. Du kan velge om du vil betale for 30 dager, ett år – eller sikre deg livstidsabonnement. Dette er et familievennlig MMO, og gratisversjonen gjør at du ikke kan passere level 4.

Også PlayStation Store lokker med spillsalg. Blant de utvalgte, rabatterte titlene denne uka, finner du blant annet «Beyond Good and Evil HD», det flotte «Outland» som virkelig fenget vår anmelder, «Scott Pilgrim vs the World: The Game» og de tre klassiske «Prince of Persia»-spillene («The Sands of Time», «The Two Thrones» og «Warrior Within»).

«Dead Island»-utvidelsen Road to Devastation og to pakker med innhold til «Fallout: New Vegas» er også lansert (kalt Courier’s Cash og Gun Runners Arsenal).

Det er enda et lass med spill til PlayStation Store denne uka. Hele listen finner du på den offisiellePlayStation-bloggen.

gratis

Nintendo slår til med klassisk Mario og Zelda

Den største utgivelsen på Nintendo-konsollene denne uka er uten tvil «The Legend of Zelda: Four Swords» på Nintendo DSi og 3DS.

Spill alene eller med opp til fire spillere lokalt i dette Zelda-eventyret som først ble utgitt på GameBoy Advance, men nå gjenoppstår i en langt mer ekspansiv utgave.

Du finner spillet under de respektive konsollenes nettbutikker, og koster ingenting frem til 20.februar neste år.

Samtidig har Nintendo dyttet ut plattformklassikeren «Super Mario Land 2: 6 Golden Coins», som opprinnelig kom ut på den gamle murstein-GameBoyen, på Virtual Console på 3DS. Spillet, som er det første hvor antihelten Wario er med i, koster 32 kroner å laste ned.

På Wii kan du finne «escapeVektor: Chapter 1», et futurisk strategispill der du skal komme deg unna en innestengt tilværelse i en datamaskin. Trailer kan du se her, og spillet koster 500 Nintendo Points, eller knappe 30-lappen.
Spill også på 123spill!

For deg som bare vil ha en kjapp spillfiks, helt gratis, så drifter vi også 123spill.no. Her er to gode og populære spill fra den siden den siste uka:

Bubbles Extreme
Liker du «Bubble Shooter»? Da er dette det logiske nestesteget! «Bubble Extreme» tar konseptet enda et hakk videre!

Sketch Quest
Herlig plattformspill hvor du kan tegne forskjellige ting som blir brukt i spillet. Har du noen kreative gener i kroppen så er dette spillet for deg!

Vi runder av ukas gjennomgang med traileren til «Max and the Magic Marker: Gold Edition», ute nå til PlayStation 3.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3