Ba om unnskyldning etter «Black Ops 2»-bråk

Ryktene om «Call of Duty»-oppfølger gjorde at Activision måtte rydde opp.

22. februar 2012 10:30

(PressFire.no): Like før helgen dukket det opp to nye ledetråder som antyder at det neste «Call of Duty» kan bli en fortsettelse av 2010-spillet «Black Ops».

Handlingen i dette spillet var lagt til etterkrigsårene og den kalde krigen, der vi gjennom beretningene til elitesoldaten Alex Mason selv får oppleve det vår anmelder omtalte «som et koldtbord av konflikter».

Spillet ble raskt etter lansering det mestselgende noensinne i USA, ifølge Forbes. Slikt kan åpenbart friste utgiver Activision til å lage mer «Black Ops». Spillgiganten har i hvert fall for ikke lenge siden sikret seg nettdomenet BlackOps2.com – og flere og flere rykter peker i retning av et slikt spill til denne høsten.

Nektet å fjerne «Black Ops 2»-detaljer

Først oppdaget Joystiq at en spillutvikler hadde ført opp «Call of Duty: Black Ops 2» på sin CV. Hugo Beyer fjernet kjapt denne delen av sin LinkedIn-profil, men skaden var allerede kjent.

Spillsiden hadde allerede sikret et skjermbilde.

Så dukket «Black Ops 2» opp på den franske Amazon-nettbutikken like før helgen. De hadde inkludert aldersgrense og pris, og var tydelig forberedt på at kjeden skal selge denne oppfølgeren før jul.

Oppføringen ble raskt endret til mer generelle «Call of Duty 9», og senere fjernet helt. Franske GameBlog snappet opp et skjermbilde før den tid – og uttalte like etter at de hadde blitt utsatt for trusler om svartelisting fra Activision om de ikke fjernet artikkelen.

Nå har partene tilsynelatende kommet til enighet, og blitt venner igjen.

- Håper noe slikt aldri vil skje igjen

Activision nektet for at de skal ha kommet med trusler om boikott sist fredag, men har vært i kontakt med GameBlog siden dramaet utspilte seg for noen dager siden.

Activision Frankrike tok kontakt med oss per telefon for å fortelle at de ønsket å jobbe med oss igjen, og det med fornøyelse, sier en representant for GameBlog til Kotaku.

- De gjorde det klart at de ønsket å gjenopprette samarbeidet som ble brutt på fredag, og at de også vil fortsette å sende oss spill, gi oss tilgang til ulike eventer og at kontakten mellom deres byrå og vår annonseavdeling i tillegg er gjenopprettet.

- Vi er åpenbart glad for denne beslutningen som Activision tok, og håper noe slikt aldri vil skje igjen med noen, sier en representant for GameBlog.fr til Kotaku.

Activision har foreløpig ikke bekreftet hva det neste «Call of Duty»-spillet vil bli, men har allerede signalisert overfor sine investorer at det også i år vil dukke opp en ny tittel i denne bestselgende serien før jul.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3