Er du klar for «Call of Duty: Black Ops 2»?

Ruster opp til ny spillkrig.

10. januar 2012 04:51

(PressFire.no): Activisions bestselgende skytespillserie, «Call of Duty», kommer ut med et nytt tilskudd hver eneste høst. Det er ingen grunn til å tro at høsten 2012 vil bli noe annerledes.

Tradisjonelt sett har denne utgiveren annonsert det neste spillet i serien i tide til den store E3-spillmessen, som går av stabelen i Los Angeles i begynnelsen av juni.

Selve lanseringen skjer som regel rett før jul, gjerne i november. Nå sist med «Call of Duty: Modern Warfare 3» som kom ut for få uker siden.

Activision-sjef Bobby Kotick fortalte noen av selskapets investorer sist november at det i aller høyeste grad kommer et nytt «Call of Duty» i 2012, ifølge Warpzoned. Og nylig har spillgiganten sikret seg et nettdomene som kanskje antyder hva for et actionspekket «CoD»-eventyr vi får servert neste gang?

Les også: - Vi begynner å gå tom for kriger, mener «Black Ops»-spillutviklerne.

Eier også BlackOps6.com-domenet

Ifølge Fusible har Activision i løpet av den siste tiden sikret seg rettighetene til domenet BlackOps2.com. Fra før eide de en del andre variasjoner av BlackOps.com.

Blant dem BlackOps6.com.

Men nå har de hele samlingen komplett, med siffer bak – fra 2 til og med 6.

Dette betyr selvsagt ikke at det er automatikk i at en oppfølger til 2010-bestselgeren dukker opp til høsten, men vi vet at utvikleren av nettopp «Call of Duty: Black Ops», Treyarch, tradisjonelt sett alternerer med et annet Activision-eid studio om å gi ut «Call of Duty»-spill, og i 2012 er det mye som derfor tyder på at det er Treyarchs tur igjen.

Disse utviklerne har blant annet lagd «Call of Duty 3», «Call of Duty: World at War» og «Black Ops». I tillegg har Treyarch introdusert zombiene til «Call of Duty»-universet, og gjort disse til et slags varemerke i «CoD»-merkenavnet.

Spillkrig i rettssalen i år?

«Modern Warfare 3» ble utviklet av Sledgehammer og restene av Infinity Ward. Sistnevnte var ansvarlige for to første «Modern Warfare»-spillene, inntil de to grunnleggerne og en del av disse ansatte brøt ut av Activision i mars 2010.

Eventuelt fikk sparken.

Det må nok en rettssak til for å avgjøre hvem som eventuelt har gjort noe galt.

PressFire møtte tilfeldigvis en av Infinity Ward-grunnleggerne på GDC i San Francisco sist vinter, i forbindelse med den første offisielle «Battlefield 3»-fremvisningen, og Jason West la ikke skjul på hva han syns om tvisten med sin tidligere arbeidsgiver.

- Nå ser det ut som Activision har klart å trenere det hele slik at det blir utsettelser. Jeg skulle helst sett at rettssaken skjedde i morgen, for å få det overstått. Eller aller helst; ikke i det hele tatt, sa West til PressFire.

«Black Ops» var mest spilt i 2011

«Call of Duty: Black Ops» ble lansert i november 2010 og satte umiddelbart nye rekorder. Blant annet utropte Activision spillet som tidenes mest innbringende underholdningsprodukt

Til og med mer lukrativt enn «Avatar» og Harry Potter.

Les også: Spillene i 2012 vi gleder oss mest til.

I løpet av fem dager i salg omsatte «Black Ops» for $650 millioner på verdensbasis. Det er det dobbelte av hva den nest siste «Harry Potter»-filmen klarte å sope inn i løpet av samme periode.

Microsoft offentliggjorde nylig en liste over hvilke Xbox 360-spill som var mest populære i 2011. Ikke uventet tronet «Black Ops» øverst på denne oversikten, med «Modern Warfare 3», som ble lansert i november 2011, på andreplass og «Modern Warfare 2» på tredje.

Det som skiller «Black Ops» fra andre «Call of Duty»-titler er at spillet fokuserer på den kalde krigen og en epoke som ikke besto av én spesifikk krig, men et helt koldtbord av kriger og konflikter - skildret gjennom øynene på spillets hovedperson, Alex Mason. 


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3