Mer og mer peker mot «Black Ops 2»

Tittelen dukket opp på CV og nettbutikk. Activision benekter å ha tydd til svartelisting for å demme opp ryktene.

18. februar 2012 16:25

(PressFire.no): Skal vi la tallene tale, er det ingen tvil om at «Call of Duty»-serien sitter komfortabelt på skytespilltronen. Flere år på rad har serien satt svimlende salgsrekorder.

«Call of Duty: Black Ops» fra 2010 var ikke noe unntak, og ble raskt, ifølge Forbes, det mestselgende spillet noensinne i USA. Det falt også i smak hos vår anmelder, som lot terningen vise fem øyne.

Nå er det mer og mer som tyder på at vi denne høsten kan vente oss en oppfølger til dette spillet, som tok oss med på en spesialstyrkes geskjefter under den kalde krigen.

Sikret seg domene

Tidligere har vi skrevet at Activision har sikret seg domenet BlackOps2.com. Dette kan selvfølgelig ha vært bare for å holde alle muligheter åpne, men likevel synes «Black Ops 2» å være et hett tips til hva vi kan vente oss i høst.

Alt tyder også på at «Black Ops»-utvikleren Treyarch lager årets spill, som blir det niende i serien totalt. Treyarch har siden «Call of Duty 3» laget annethvert av disse, mens Infinity Ward har laget de øvrige – inkludert «Modern Warfare»-serien.

Hvis det er Treyarch som står bak, er sjansene også store for at vi møter flere zombier i årets spill - noe studioet først innførte i «Call of Duty»-universet med de levende døde nazi-soldatene i «World at War».

Det originale «Black Ops» skal for øvrig inn i Guinness rekordbok som spillet med tidenes beste slutt.

- Satt «Black Ops 2» på CV

Ett av de ferske hintene som støtter opp under «Black Ops 2»-ryktet, er en liten forskrivelse fra spillutvikleren Hugo Beyer.

På LinkedIn-siden sin lister han ifølge Joystiq opp «Call of Duty: Black Ops 2» blant titlene han har jobbet på hos Nerve Software. Kort etter forsvant hele LinkedIn-profilen til Beyer, men Joystiq rakk å hente et skjermbilde som avslører tabben. 

Joystiq bemerker også at Nerve Software, Beyers arbeidsgiver, flere ganger har vært hyret inn av Activision for å bistå på prosjekter.

Blant dem er Treyarch sitt James Bond-spill, «Quantum of Solace», og, ikke minst: Det originale «Black Ops».

Listet opp i nettbutikker

Også Amazon sin franske avdeling har tydeligvis tro på at de skal selge «Black Ops 2» i høst.

Det franske nettstedet GameBlog.fr tok et skjermbilde av butikken deres, som viser «Call of Duty: Black Ops 2» i sortimentet, komplett med utgiverdetaljer, aldersgrense og pris.

Dette skal fort ha blitt endret til «Call of Duty 9», før det forsvant helt fra Amazon.fr.

GameBlog.fr påstår at Activision i Frankrike ba dem om å fjerne nyheten fra nettsidene etter at det lekket. Da de nektet å fjerne artikkelen, skal de ha blitt svartelistet av spillgiganten.

GameBlog skal også sitte på skjermbilder fra flere andre nettbutikker som har vært tidlig ute med å legge ut spillet, ifølge VentureBeat. Alle disse skal ha fjernet artiklene igjen.

Benekter svartelisting

[OPPDATERING:] GameBlog-redaktør Grégory Szriftgiser forteller om hele episoden i et ferskt intervju med Kotaku.

Han forteller der at de konsekvent nektet å ta ned artikkelen fra siden sin, fordi Activision ikke har noen rett til å diktere hva de kan eller ikke kan skrive.

Activision skal da ha gjort det klart at spillsiden ikke kunne vente seg flere anmelderkopier av spill, alle invitasjoner til arrangementer ville bli kansellert, og alle annonser trekkes.

Kotaku tok også kontakt med Activision, som svarte:

- Activision svartelister ikke journalister. Vi mener dette er en misforståelse, og jobber for å få klarhet i dette.


Lover innovasjon i år

Tidligere denne måneden uttalte Activisions utgiversjef Eric Hirchberg at utviklingen av årets «Call of Duty» allerede er godt på vei. Det skriver Eurogamer.

- Vi forventer å utvide vår tilstedeværelse på markedet ytterligere i år, med slippet av et helt nytt førstepersons skytespill under «Call of Duty»-merkenavnet, sa Hirchberg, som snakket på et møte for investorer.

Hva han legger i ordvalget «helt nytt» er ikke klart, men det trenger ikke nødvendigvis å tolkes lenger enn at han konstaterer at det definitivt kommer et nytt «Call of Duty»-spill i år.

- Etter hva jeg har sett, ser spillet allerede helt fantastisk ut. Og det vil bringe betydningsfull innovasjon til serien. Jeg kunne ikke vært mer opprømt, uttalte Hirchberg.

Han fortalte samtidig at spillet vil komme med en 2.0-versjon av «Call of Duty: Elite»-tjenesten.

Noen endelig tittel eller dato for det niende «Call of Duty» er ikke kjent.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3