«Assassin’s Creed III» lar venner jakte i flokk

Ny samarbeidsmodus for sosiale snikmordere.

13. juli 2012 12:06

(PressFire.no): En av de største nyvinningene i «Assassin’s Creed: Brotherhood» var flerspillerdelen.

I en tid hvor «drep om kamp­»-modi preger actionspillene, trakk det heller sikringa ut av tempoet og introduserte en slags «Cluedo»-tolkning hvor list og diskresjon er viktigste valuta.

Denne videreføres i den etterlengtede oppfølgeren, men ifølge en sniktitt IGN har gjort på Comic Con-messa, kommer indianerspillet også med en samarbeidsdel for første gang i serien.

Viktig å samhandle

I «Wolfpack» imiterer man heller brorskapet fra de foregående spillene, hvor man kan kalle inn kollegaer for å håndtere obsternasige urokraker.

Men her er det ingen datastyrte kumpaner - i stedet drar man på menneskejakt med opptil tre kompiser.

Som i den konkurransepregede flerspillerdelen får man opp et bilde av målet på skjermen, og en liten radar som viser himmelretningen han eller hun befinner seg i.

Det vanker belønninger for flokker som makter å synkronisere angrepene sine, men det er viktig å være sikker på at man angriper rett person.

De ettersøkte kan blant annet ha løpegutter ute, som ikler seg akkurat samme antrekk. Slår man en av disse, får man en batong over hodet. Er man alene da, er det bare å belage seg på å bli liggende en stund, eller til en kompis kan gi deg litt luktesalt.

Omfattende opplevelse

«Assassin’s Creed III» begynner virkelig å ta form, helt ned til intrikate detaljer som den særs grisete siden av den historiske oppfinneren og politikeren Benjamin Franklin. 

Ved andre anledninger har vi fått se spillets «Pirates!»-aktige sjøslag, som visstnok inntar rollen som transportetapper mellom spillets ulike deler. 

Det neste kapitellet av snikmorderserien utgis likevel ikke før 31. oktober, eller enda litt senere om du har lyst til å spille det med tastatur.

Inntil da kan du jo for eksempel se vårt intervju med manusforfatter Matt Turner fra E3-messa i sommer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3