«Assassin’s Creed III» er like tøft til lands som til vanns

Imponerte på verdens viktigste spillmesse.

5. juni 2012 21:59

(PressFire.no): Det nye «Assassin’s Creed» forandrer litt på oppskriften. Borte er blant annet smaken av renessansen.

Europa er byttet ut med den amerikanske revolusjonen – og vi har til alt overmål også en ny hovedperson å forholde oss til, Connor Kenway.

Mye skepsis ble ytret umiddelbart etter at Ubisoft avslørte denne nye rammen. For noe av moroa med de første «Assassin’s Creed»-spillene har jo vært det å klatre i høye bygninger – og blant annet speide utover en vakker italiensk horisont idét du slenger deg fra et kirkespir?

På E3-pressekonferansen til Ubisoft i går, og på Sonys litt senere, fikk vi se mye mer fra dette spillet. Eksempler på at variasjon blir et stikkord til «Assassin’s Creed III» ser du i videoene nederst i saken.

NB! Her finner du alle E3-sakene våre.

- Fokus på vill natur

- Jeg er sikker på at dere har lest på nettet at det ikke er nok episke bygninger å klatre i. Vel, det er sant. Vi flytter over fra høye bygninger i Europa, men ikke glem at USA fortsatt hadde store kirker på denne tiden – som du kanskje får klatre i ...

Det fortalte spillregissør Alex Hutchinson på GDC i San Francisco i mars, da han snakket ut om spillet for første gang.

- Et annet viktig aspekt er den ville naturen, noe vi fokuserer tungt på i «Assassin’s Creed III». Vår nye hovedperson er komfortabel med naturen, og måten han ferdes på gjør at han er i stand til å bevege seg rundt på en måte som minner om de tidligere «Assassin’s»-hovedpersonene, sa Hutchinson på GDC.

Han sa også gjentatte ganger i løpet av sin presentasjon at han er en stor beundrer av det Rockstar fikk til i «Red Dead Redemption». Det ser vi nok spor av i det nye «Assassin’s Creed» som kommer til høsten - og i noen av trailerne du ser litt lenger ned.

Ble Sid Meier litt sjalu?

I kjølvannet av E3-visningene i går har det blitt sluppet flere trailere som symboliserer litt av variasjonen i det nye spillet.

Først gjennom en lang filmsnutt, på sju minutter, der vi ser eksempler på den ville naturen Hutchinson snakket om tidligere i år. Også hvordan kampsystemet ser ut til å ha fått seg en overhaling siden «Assassin’s Creed: Revelations».

I tillegg slapp Ubisoft en kortere trailer som du kan se her, der vi er midt i den amerikanske revolusjonens kjerne.

Men det mest overraskende kom i livedemonstrasjonen på Sony-pressekonferansen natt til tirsdag, da Hutchinson og en kollega spilte gjennom et realt sjøslag der du både seiler og sender avgårde kanonkuler – på en slik måte at selv «Pirates!»-skaperen Sid Meier nok er litt sjalu.

Se denne E3-videoen her.

«Assassin’s Creed III» kommer til PlayStation 3, Xbox 360 og pc den 31. oktober. Det utvikles også en Wii U-versjon.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3