- Apple er vår største utfordrer

Steambox har særlig én konkurrent i kampen om stua, ifølge Valve-sjefen.

31. januar 2013 10:22

(PressFire.no): - Akkurat nå er trusselen at Apple har en mektig markedsandel, og en temmelig åpenbar sti for å komme seg inn i stua med plattformen sin, spekulerte Valve-sjefen Gabe Newell under et foredrag på University of Texas, ifølge Polygon.

Selskapet jobber i disse dager på Steambox, en stuevennlig spill-pc som skal ta opp kampen med konsollene. Men deres største konkurrent er ikke nødvendigvis Xbox 360 og PlayStation 3.

- Jeg ser for meg et scenario hvor en neddummet stueplattform dukker opp. Der tror jeg Apple ruller enkelt over konsollfolkene, innrømmer spilltoppen.

Kampen om stua

Lanseringen av iPhone og iPad ga Apple en helt ny relevans på spillfronten. Særlig smarttelefoner har gitt småspill en oppblomstring.

Med enheter som den stuebaserte underholdningsboksen Apple TV, har teknologigigantene allerede begynt å okkupere den store skjermen.

I fjor var Apple-sjefen Tim Cook på besøk hos Valve, og det gikk rykter om at de ville samarbeide om spilltilbud. 

- Jeg tror den største utfordringen er at Apple kommer seg inn i stua før pc-bransjen tar seg sammen, røpet Newell under universitetsforedraget.

Mange allierte

Ryktene om Valves konsollsatsing surret i flere år før de ble bekreftet. I fjor benektet amerikanerne flere ganger at de lager en Steambox

Prosjektet skal ha kommet ut fra en frustrasjon over at ingen andre tilbyr en lignende plattform, og Steam-drifterne vil blant annet alliere seg med maskinvareprodusenter om å lage Steambox-er på lisens.

- Folk sier «jeg kan kjøpe en konsoll, som antar at jeg kjøper alt innhold på nytt, bruker et helt annet videosystem og ja – har en helt annen gruppe venner, åpenbart. Eller så kan jeg bare utvide alt jeg elsker med pc og internett til stua».

Slippvinduet for den Linux-drevne Steambox-en er enda ikke klart. Det er ventet at eksterne produsenter kan komme til å slippe varianter før Valve utgir sin interne. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3